Посета Ранчићевој кући с првим зрацима сунца

13. фебруар 2019.

 

 
 
Ранчићеву кућу, седиште Центра за културу Гроцка, установе културе општине Гроцка, у среду 13. фебруара посетила је група различитих узраста. Неки међу посетиоцима су на распусту, неки су у посети рођацима, а ови последњи су на себе преузели улогу добрих домаћина и водича кроз лепоте свог места. У том циљу су госте довели у Ранчићеву кућу, где их је у старом варошком дому сачекала изложба "Контраст наслеђа" аутора Иване Блечић Стефановић и Вељка Вученовића. За наше посетиоце из Гроцке био је посебан доживљај видети уживо ликовну вештину младог Вељка, свога суграђанина. 
 
У Центру за културу Гроцка су посетиоци добили промо-материјал и смернице за још понеку локацију, док сунце сија и док су у расположењу за шетњу и обиласке. Наравно, између осталог, препорука је била посета Легату др Александра Костића и галерији библиотеке Илија Гарашанин (Легат ће ускоро добити таблу која ће крај улаза посетиоце усмеравати ка поставци).

 

Повезани садржај

25мај2020
 МАГИЧНИ брег изнад Гроцке

МАГИЧНИ брег изнад Гроцке

25 мај 2020

Поводом 25. маја, дана када је рођен доживотни председник бивше Југославије, дневни лист ПОЛИТИКА доноси причу о једном од његових омиљених места.