Ранчићева кућа: Отварање изложбе цртежа „Ретроспектива лица“ Владимира Петровића

25. фебруар 2019.

 

 

 

- Позивамо Вас да у петак, 1. марта 2019. године у 18 часова у Ранчићевој кући, галеријском простору Центра за културу Гроцка, присуствујете отварању изложбе цртежа под називом „Ретроспектива лица“ аутора Владимира Петровића.
Приликом отварања изложбе наступиће ученици ОМШ „Невена Поповић“ из Гроцке. 
Поставка траје до 19. марта 2019. године.

Ретроспектива лица: Портрет је једна од вечних тема уметности и човековог интересовања. У великим форматима и студијским техникама на папиру, комбинујући угљен и оловку, Владимир Петровић вешто, зналачки истражује карактеристике блиских особа из свог окружења, ликом и изразом. Предимензионирана, реалистична Лица, говоре о пријатељству, љубави, одрастању, живљењу, постојању, док поједина имају и посебну наративну вредност, преносећи посматрачу одређену поруку. Својеврсна ретроспектива, избор радова обједињује вишегодишњи континуитет и неколико различитих циклуса.

*Владимир Петровић (1988) рођен је у Лазаревцу. Завршио је школу за дизајн у Београду, а потом и мастер студије на Академији лепих уметности у Београду, смер сликарство, у класи професора Саше Филиповића. Члан је УЛУС-а од 2012. године.Остварио је седам самосталних изложби - Модерна Галерија, Лазаревац, 2011, 2015; Галерија “Прометеј”, Нови Сад, 2011; Галерија “Завода за проучавање културног развитка”, Београд, 2011; Галерија “Студио 26”, Дом културе Студентски град, Београд, 2013; “Прогрес”, Београд, 2013; Галерија “УЛУС”, Београд, 2014. Излагао је на четрдесетак групних изложби, и учествовао у раду десет ликовних колонија широм земље. Живи у Лазаревцу, где ради као наставник ликовне културе и води сликарски атеље „Сезан“ за децу и одрасле.

Добро дошли!

 

Повезани садржај

25мај2020
 МАГИЧНИ брег изнад Гроцке

МАГИЧНИ брег изнад Гроцке

25 мај 2020

Поводом 25. маја, дана када је рођен доживотни председник бивше Југославије, дневни лист ПОЛИТИКА доноси причу о једном од његових омиљених места.