Секција из школе у Гроцкој испратила изложбу

06. новембар 2020.

 

Последњег дана трајања веома занимљиве поставке у Ранчићевој кући под називом "Мужићу зашто те нема? - Образовање у домаћичким школама", гости установе били су чланови библиотекарске секције ОШ "Илија Гарашанин" у Гроцкој, предвођени наставницом и омиљеном библиотекарком Светланом Аћимовић. Посета изложби је била и прилика да се ђаци упознају са начином образовања девојака у домаћичким школама као и да виде предмете из ондашње кухиње. Неки од тих се и данас користе, тако да су ученице знале чему служе. Међутим, ђаке из секције су, у складу са поводом доласка, посебно привукле изложене дозиднице, и занимљиве стиховане поруке на њима. Мотивациони слогани, рекли бисмо у 21. веку, откривају свакодневицу живота на прелазу векова. Ове дозиднице могу бити куварице, дуварнице... и у зависности од основне намене, разликује се слика и стих.

Галерију фотографија можете погледати на ФБ албуму Центра за културу Гроцка ОВДЕ.

 

Повезани садржај

03март2021
У Ранчићевој кући онлајн-диван „Београд за почетнике“ у осмомартовској епизоди: „ЧУДЕСНА СУДБИНА ЈЕЛИСАВЕТЕ НАЧИЋ“

У Ранчићевој кући онлајн-диван „Београд за почетнике“ у осмомартовској епизоди: „ЧУДЕСНА СУДБИНА ЈЕЛИСАВЕТЕ НАЧИЋ“

03 март 2021

Онлајн-диван „Београд за почетнике” у знаменитој Ранчићевој кући, у осмомартовској епизоди посвећен је једној од најодважнијих жена наше историје, првој у много чему.

01март2021
Ранчићевa кућa у Београдском наслеђу

Ранчићевa кућa у Београдском наслеђу

01 март 2021

Ранчићева кућа налази се у Мајевичкој улици, у непосредној близини Грочанске чаршије, на узвишици, на пространој парцели, некада с погледом на реку...