ТОП 50 Давида Вартабедијана и састав Ice Cream Man у Гроцкој

28. мај 2019.

 

 

 

- Позивамо Вас да у петак 31. маја 2019. године са почетком у 19 часова присуствујете отварању самосталне изложбе радова „ТОП 50“ аутора Давида Вартабедијана, у Ранчићевој кући, галеријском простору Центра за културу Гроцка. Поставка представља избор илустрација насталих за потребе рубрике „Хит Страна“ Политикиног Забавника. 
Изложба траје до 18. јуна 2019. године.

Након отварање догађаја, у оквиру музичког програма установе „Музичка башта“ наступиће састав Ice Cream Man.
Ice Cream Man (Мића Луковић) својом свирком парира било којем великом бенду. Осим вокала, он свира гитару, усну хармонику, перкусије: бас бубањ, stomp box и hi hat. Доноси стари звук делта блуза, огољен на потпуно модеран начин и сведен на своје основе – микс сировог блуза и старинског фолка, обогаћен звуцима усне хармонике.

- „ТОП 50“ Давида Вартабедијана је назив који алудира на Топ листе, и у овом случају представља одабир од 50 илустрација у селекције од преко 300 радова насталих за потребе рубрике „Хит Страна“, која се у најстаријем недељном магазину у Србији, Политикином Забавнику, из недеље у недељу бави актуелном домаћом и иностраном музичком сценом. 
На илустрацијама рађеним у комбинованој техници, у споју цртежа, повремено калиграфије и текста, представљени су многобројни домаћи и инострани музичари о којима је аутор писао у оквиру рубрике „Хит Страна“.


Давид Вартабедијан (1968) рођен је у Београду. Школу за Индустријско обликовање, одсек графички дизајн, завршио је 1987. године. Дипломирао је 1992. године на Факултету ликовних уметности Универзитета у Београду, одсек графика, у класи професора Велизара Крстића. Од 1985. се активно бави графичким дизајном и цртањем стрипова, које публикује у часописима “Нон”, “Младост”, “Наш Стрип” и учествује у раду стрип друштва “Београдски круг 2”. Потом ради као дизајнер рок магазина (“Pop Rock”, “Rocks” и др.), новинар-музички критичар чије текстове о рок музици и културним дешавањима објављују периодични магазини, аутор, водитељ и уредник емисија посвећених рок култури. Дизајнер је плаката, омота за плоче, касете и ЦД-ове свих домаћих издавачких кућа, као и дизајнер визуала за многобројне концерте иностраних бендова у Србији. 
Приредио је петнаест самосталних изложби од 1992. године, а од 1985. је учествовао на преко 100 групних изложби у земљи и иностранству. Члан је УЛУПУДС-а, у статусу самосталног уметника. У периоду 2012- 2018. био је члан уметничког већа удружења, а 2012-2017. године Председник жирија УЛУПУДС-а на Међународном Сајму књига у Београду. Добитник је бројних награда и признања за стрип и илустрацију. Живи у Београду, где ради као графичар, дизајнер и илустратор. 
Контакт: dvatra@yahoo.com

Изложба траје до 18. јуна 2019. године.

Добро дошли!

 

Повезани садржај