У Ранчићевој кући отворен је „ВАРОШКИ САЛОН“

25. децембар 2021.

 

Традиционална празнична изложба „Варошки салон“ у Ранчићевој кући, галерији Центра за културу Гроцка, отворена је у у пријатној атмосфери аутентичног варошког дома, уз много дружења, у петак 24. децембра у 18 часова.

Изложбу је пред бројном публиком отворила Зорица Атић, историчарка уметности и директорка установе, а приликом представљања изложбе наступили су ученици ОМШ „Невена Поповић“ из Гроцке, Павле Атанасковић, Александар Ристић, Виктор Комненић, хармоника и Нађа Адамовић, виолончело, Хелена Ђуричић, Емилија Ђорђевић, клавир.

Новогодишња групна поставка окупља близу 30 уметника и представља бројне и разноврсне радове ликовне и примењене уметности.
Изложба је продајног карактера и доступна је за посетиоце до 18. јануара 2022. године.

Поставка у галерији Ранчићеве куће, заштићеног културног добра и старог варошког дома Гроцке и Србије, обухвата радове ликовних и примењених уметника, као и одабраних уметничких занатлија. Изложба је осмишљена у празничном духу радости и даривања, као вид подршке раду уметника и стваралачкој сцени.

Незаборавну атмосферу изложби дарује и простор Ранчићеве куће који одише ванвременским складом, и вековном традицијом.

 

Галерију фотографија можете погледати у ФБ албуму Центра за културу Гроцка ОВДЕ.

 

Повезани садржај

14јануар2022
Јавни позив за street art уметнике и уметнице: Осликајте мурал изузетним женама Србије

Јавни позив за street art уметнике и уметнице: Осликајте мурал изузетним женама Србије

14 јануар 2022

Амбасада Холандије у сарадњи са Центром за Женске студије, Културним центром ГРАД и девет градова у Србији-међу којима је и београдска Општина Гроцка, реализује пројекат.

14јануар2022
РАДИО БЕОГРАД 1: Шетња Грочанском чаршијом

РАДИО БЕОГРАД 1: Шетња Грочанском чаршијом

14 јануар 2022

У енциклопедијама се може прочитати да је чаршија део града, готово увек у самом средишту, који се у том облику и под тим називом највећим делом развио.