V групна изложба дечјих радова „Моје окружење“ и концерт Ацарт бенда

16. септембар 2019.

 

 

ЦЕНТАР ЗА КУЛТУРУ ГРОЦКА – ДЕБ 2019

групна изложба дечјих радова Моје окружење

концерт Ацарт бенда 

петак 20. септембар од 19:00 часова

 Ранчићева кућа / Мајевичка 9 / Гроцка   

 

- Позивамо Вас да у петак, 20. септембра у 19 часова присуствујете отварању групне изложбе дечјих радова по тематском конкурсу Моје окружење - уметност и забава“ у Ранчићевој кући, галерији Центра за културу Гроцка

У наставку вечери, у оквиру музичког програма установе „Музичка башта“ и културно-туристичке манифестације „Дани европске баштине 2019“  наступиће Ацарт бенд из Београда.

 

Изложба Моје окружење - уметност и забава“ се реализује по конкурсном позиву Центра за културу Гроцка намењеном предшколцима, ученицима основних школа као и Средње школе општине Гроцка, у циљу упознавања деце и младих са лепотама и вредностима у окружењу. Конкурс и изложба имају за циљ да промовишу дечју креативност и покрену свест о важности културних вредности, чији су будући носиоци управо деца и млади. Аутор и кустос је Зорица Атић, дипл. историчар уметности.

 

Жирирање радова је спровела независна Ликовна комисија, у саставу ликовних и примењених уметника: Анамарија Вартабедијан, магистар ликовних уметности, Алекса Јовановић, дипл. сликар, Предраг Милошевић, дипл. графичар примењене графике. Задатак комисије био је да изврши одабир најуспелијих радова и додели награде у свакој од категорија, као и да селектује избор радова за излагање на групној изложби у Ранчићевој кући - културном добру, уједно седишту и галерији Центра за културу Гроцка.

 

Пројекат Ацарт, окупљен око истоименог гитаристе, певача и композитора, доноси агро-фанк звук. Ацарт се музиком бави од раног детињства и дипломирао је на Факултету Музичке Уметности у Београду. Жустре фолклорне мелодије, савремени, енергични ритмови и емотивни вокал заштитни су знак Ацартових наступа. Објавио је два издања: Ćiril Method и Studio Sessions. Новим синглом и спотом - Kона, најављује трећи албум под радним називом  Hommo Ludens (Човек који се игра).

 

*Галеријски програм и „Музичку башту“ установе  подржали су Министарство културе и информисања, Секретаријат за културу, општина Гроцка и Аустријски културни форум у Београду.  

 

Улаз је слободан. Добро дошли!

 

Повезани садржај

25мај2020
 МАГИЧНИ брег изнад Гроцке

МАГИЧНИ брег изнад Гроцке

25 мај 2020

Поводом 25. маја, дана када је рођен доживотни председник бивше Југославије, дневни лист ПОЛИТИКА доноси причу о једном од његових омиљених места.