V колективна изложба СТВАРАЛАЧКА ГРОЦКА 2019 и наступ квинтета CANARRO

06. јул 2019.

 

 

Центар за културу Гроцка
Ранчићева кућа, петак 12. јул од 20 часова:
V колективна изложба СТВАРАЛАЧКА ГРОЦКА 2019
„Музичка башта": квинтет CANARRO (Будимпешта, Мађарска)

Позивамо Вас да у петак, 12. јула 2019. године у 20 часова присуствујете отварању V колективне изложбе „Стваралачка Гроцка“ радова стваралаца и уметника са територије општине Гроцка под називом у Ранчићевој кући, галерији Центра за културу Гроцка, Мајевичка 9 у Гроцкој. „Стваралачка Гроцка“ у 2019. години окупља 44 учесника, приказујући разноврсне ликовне и примењене уметничке праксе. Изложба траје до 6. августа.

У наставку вечери, на летњој сцени Ранчићеве куће, у оквиру програма „Музичка башта“ Центра за културу Гроцка, наступиће познати мађарски квинтет CANARRO из Будимпеште. Особеност квинтета је специфичан начин на који комбинује препознатљиви стил легендарног гитаристе Ђанго Реинарта и класичан џез, са зачином џипси џеза и мађарске традиције. „Канаро“ чини група професионалних музичара и пријатеља, који заједно свирају преко 10 година, уз учешће на бројним европским фестивалима.

* „Музичка башта“ Центра за културу Гроцка је подржана од стране Републике Србије - Министарства културе и информисања, Града Београда - Секретаријата за културу, Градске општине Гроцка, Аустријског културног форума у Београду.

„Окружење градске општине Гроцка поседује изузетне културне потенцијале, одавно на мапи светске културне баштине, а својом атмосфером и природним карактеристикама инспирација је уметницима који на њеном тлу живе и раде, или пак овде бораве у летњем периоду. Отуд је галеријски програм установе Центар за културу Гроцка од 2015. године обогаћен колективном изложбом усмереном на умрежавање и представљање локалних уметничких потенцијала. Групна изложба „Стваралачка Гроцка“ у 2019. години обухвата разноврстан материјал, попут слика, цртежа, накита, скулптура мањег формата, графика, фотографија, занатских рукотворина, ручног рада, дизајна текстила, сувенира“, наводи у уводној речи каталога историчарка уметности Зорица Атић, аутор и кустос изложбе.

 

Улаз је слободан. Добро дошли!

 

 

Повезани садржај

25мај2020
 МАГИЧНИ брег изнад Гроцке

МАГИЧНИ брег изнад Гроцке

25 мај 2020

Поводом 25. маја, дана када је рођен доживотни председник бивше Југославије, дневни лист ПОЛИТИКА доноси причу о једном од његових омиљених места.