Конкурс СТВАРАЛАЧКА ГРОЦКА 2017

04. мај 2017.

 

Центар за културу Гроцка Вас позива!
Конкурс СТВАРАЛАЧКА ГРОЦКА 2017

Центар за културу Гроцка расписује Конкурс за трећу по реду групну изложбу радова локалних аутора ,,Стваралачка Гроцка 2017“. Позивају се ликовни и примењени уметници који стварају на територији општине Гроцка да узму учешће у групној изложби која ће бити отворена и представљена јавности 7. јула 2017. године у Ранчићевој кући.
Конкурсни позив за пријаве учесника је отворен од 10. маја до 15. јуна 2017. године.

Конкурсни позив има за циљ представљање разноврсности стваралачке продукције великог броја локалних аутора /уметника који живе и раде на територији општине Гроцка.
Центар за културу сматра да је окупљање и повезивање уметника са територије Градске општине Гроцка у оквиру групне изложбе, као и промоција њиховог рада у јавности, битан корак ка оснаживању уметника, и уједно обогаћивању културног живота локалне заједнице.

Пријаве на конкурс могу поднети: академски ликовни и примењени уметници, чланови УЛУС-а и УЛУПУДС-а, студенти уметничких школа и факултета, афирмисани неакадемски уметници, и уопште активни ствараоци чији рад спада у домен ликовних и примењених уметности.
Конкурс је отворен за излагање: слика, цртежа, накита, ситне пластике, скулптура мањег формата, графика, фотографија, занатских рукотворина, дизајна текстила…

За Конкурс је потребно доставити следећу документацију/податке:
- податке о аутору (име, презиме, адреса, контакт телефон, мејл-адреса);
- радну биографију;
- визуелну документацију (фотографије најмање три рада од којих ће један бити одабран за излагање);
- податке о радовима (опис технике, формат, година настанка).

Начин пријављивања: Конкурсне пријаве за учешће са потребном документацијом слати најкасније до 15.06.2017. године са назнаком „За конкурс – Стваралачка Гроцка 2017“, на електронску адресу Центра за културу Гроцка (centargrocka@gmail.com), или донети лично у Центар за културу Гроцка – Ранчићева кућа, Мајевичка 9 у Гроцкој, радним даном 9-16 часова, Резултати конкурса и списак излагача биће објављени 20. јуна на сајту Центра за културу Гроцка, www.kulturagrocka.rs и ФБ страни установе.
Важно: Галеријски простор Центра за културу Гроцка налази се у оригиналном амбијенту Ранчићеве куће (60м2), варошке куће с почетка 19. века. Објекат је заштићен од стране Завода за заштиту споменика културе града Београда као споменик културе/народног неимарства од великог значаја за РС.
Више на: http://beogradskonasledje.rs/…/z…/grocka/ranciceva-kuca.html
Галеријски простор обухвата две просторије опремљене са укупно 12 излагачких витрина. Галеријски простор са витринама и мобилним полицама унутар њих идеалан је за мањи до средњег формата и ситну пластику (скулптуре, примењену уметност), те молимо излагаче да величину радова прилагоде димензијама излагачког простора и духу објекта.
Ранчићева кућа располаже пространом баштом парковског типа, која се лети користи као музичка сцена, али и излагачки простор на отвореном (за форме у простору отпорне на атмосфералије).

За додатне информације:
Центар за културу Гроцка, Ранчићева кућа, 011 850 23 21
Зорица Атић, аутор и кустос изложбе, 064 64 73 750

Портал за уметност АРТЕ преноси конкурсни позив "Стваралачка Гроцка 2017" установе Центар за културу Гроцка. АРТ Магазин преноси: Конкурс - Стваралачка Гроцка 2017 Конкурс је отворен од 10. маја до 15. јуна 2017. - Центар за културу Гроцка расписује Конкурс за трећу по реду групну изложбу радова локалних аутора "Стваралачка Гроцка 2017". Позивају се ликовни и примењени уметници који стварају на територији општине Гроцка да узму учешће у групној изложби која ће бити отворена и представљена јавности 7. јула 2017. године у Ранчићевој кући. Конкурсни позив има за циљ представљање разноврсности стваралачке продукције великог броја локалних аутора / уметника који живе и раде на територији општине Гроцка...

 

Повезани садржај

04мај2021
Дневни лист ПОЛИТИКА преноси вест о онлајн празничној епизоди: „Од Винче до гратинираних палачинки са Софијом Лорен“

Дневни лист ПОЛИТИКА преноси вест о онлајн празничној епизоди: „Од Винче до гратинираних палачинки са Софијом Лорен“

04 мај 2021

Читамо у дневном листу ПОЛИТИКА, у рубрици "Београдска хроника", о празничној епизоди популарног онлајн-дивана „Београд за почетнике" у Гроцкој.