КОНКУРС за празничну изложбу „Варошки салон“ у Ранчићевој кући

10. децембар 2020.

 

Центар за културу Гроцка расписује КОНКУРС за Новогодишњу празничну изложбу „Варошки салон“ која ће се одржати од 25. децембра 2020. до 15. јануара 2021. године у Галерији "Ранчићева кућа". 

Конкурс је отворен за ликовне и примењене уметнике.

Електронске пријаве „За Варошки салон“ шаљу се у периоду 10-15. децембра, на мејл адресу  установе centargrocka@gmail.com 

Уметници конкуришу са кратком уметничком биографијом и три рада, димензија малог до средњег формата.

Изложба је продајног карактера.

Ранчићева кућа, лепотица народног неимарства, варошки дом Гроцке и Србије, бележи више од два века трајања и око четири деценије културне намене, а сваком посетиоцу дарује незаборавну атмосферу свог ванвременског склада и спокоја. Име је добила по породици Ранчић којој је готово два века припадала. Грађена је почетком 19. века, без иједног ексера. Широких стреха, са дрвеним доксатом и кровом од ћерамиде, драгоцен је примерак очуваног народног градитељства. Кућа је заштићена као културно добро од великог значаја 1966. године и „домаћин“ је установи Центар за културу општине Гроцка од 2008. године. Ранчићева кућа располаже галеријским простором и пространом баштом парковског типа која се користи као летња музичка сцена, радионичарски простор и галерија на отвореном.

*Имајући у виду да су на снази мере заштите у циљу спречавања ширења епидемије вируса COVID-19, током трајања изложбе посетиоци се придржавају свих прописаних и превентивних мера заштите, јер су здравље и безбедност на првом месту.

 

Повезани садржај