КОНКУРС за празничну изложбу „Варошки салон“ у Ранчићевој кући

10. децембар 2020.

 

Центар за културу Гроцка расписује КОНКУРС за Новогодишњу празничну изложбу „Варошки салон“ која ће се одржати од 25. децембра 2020. до 15. јануара 2021. године у Галерији "Ранчићева кућа". 

Конкурс је отворен за ликовне и примењене уметнике.

Електронске пријаве „За Варошки салон“ шаљу се у периоду 10-15. децембра, на мејл адресу  установе centargrocka@gmail.com 

Уметници конкуришу са кратком уметничком биографијом и три рада, димензија малог до средњег формата.

Изложба је продајног карактера.

Ранчићева кућа, лепотица народног неимарства, варошки дом Гроцке и Србије, бележи више од два века трајања и око четири деценије културне намене, а сваком посетиоцу дарује незаборавну атмосферу свог ванвременског склада и спокоја. Име је добила по породици Ранчић којој је готово два века припадала. Грађена је почетком 19. века, без иједног ексера. Широких стреха, са дрвеним доксатом и кровом од ћерамиде, драгоцен је примерак очуваног народног градитељства. Кућа је заштићена као културно добро од великог значаја 1966. године и „домаћин“ је установи Центар за културу општине Гроцка од 2008. године. Ранчићева кућа располаже галеријским простором и пространом баштом парковског типа која се користи као летња музичка сцена, радионичарски простор и галерија на отвореном.

*Имајући у виду да су на снази мере заштите у циљу спречавања ширења епидемије вируса COVID-19, током трајања изложбе посетиоци се придржавају свих прописаних и превентивних мера заштите, јер су здравље и безбедност на првом месту.

 

Повезани садржај

19октобар2021
Свечано обележен дан ослобођења Гроцке

Свечано обележен дан ослобођења Гроцке

19 октобар 2021

ДАН ОСЛОБОЂЕЊА ГРОЦКЕ свечано је обележeн 17. октобра крај Споменика са спомен-костурницом у Ритопеку, заштићеног културног добра из средине 20. века.