Наградни конкурс на тему „Представи свој музеј” у склопу манифестације „Музеји за 10“

05. новембар 2020.

 

Национални комитет ICОМ Србија објављује позив за учешће на конкурсу за достављање кратких видео форми на тему „Представи свој музеј“ и важи за период од 1. до 15. новембра 2020. године у поноћ.
Овај позив објављен је на сајту МУЗЕЈИ СРБИЈЕ као и на Фејсбук и Инстаграм страницама „Музеји за 10“.


ЗАДАТАК И ТЕМА:


Позив је отворен за све креативне особе, а нарочито младе, који на овај начин желе да искажу таленат и иновативност, и своју призму сагледавања рада музеја.


Пропозиције конкурса:


Право учешћа на конкурсу имају пунолетне особе, док особе млађе од 18 година могу учествовати уз писмену сагласност родитеља или старатеља;
Од учесника се очекује да креирају кратки видео у трајању до три минута;
Видео се може снимити мобилним телефоном, фотоапаратом или камером;
Видео радове је потребно поставити - на Инстаграм уколико се путем те друштвене мреже учествује те таговати одговарајућу страницу „Музеји за 10“ уз хештег #музејиза10 или, уколико се учествује на друштвеној мрежи Фејсбук - поставити видео у коментару испод поста који позива на учествовање у овом наградном конкурсу;
Једна особа може учествовати са више различитих видео радова, али може бити награђена само за један од послатих.
Добитници треба, уз видео радове, обавезно да пошаљу следеће податке: име и презиме, адресу, мејл адресу, контакт телефон и фотографију аутора, у сврху контактирања и тиме дају пристанак за наведено.


НАГРАЂИВАЊЕ:


Критеријум за избор најбољих радова је креативност и иновативност аутора у приказу музеја који је посетио и снимио.
Према избору стручног жирија, 10 најбољих, најкреативнијих и најзанимљивијих видео радова биће награђени пригодним поклонима које дарују Студио Марушка и Музеји Србије.
Учесници који су стекли право на награду биће прво контактирани на Фејсбуку или Инстаграму, како би доставили контакт податке, те позвани телефон у вези са уручивањем награде – датуму и месту.


ОДАБИР И КОНТАКТИРАЊЕ ДОБИТНИКА:


О томе ко су добитници награда одлучује стручни жири састављен од представника манифестације „Музеји за 10“ који има 5 радних дана да донесе одлуку. Имена добитника биће објављена најкасније у суботу, 21. новембра 2020. године до 20 часова на сајту Организатора, Фејсбук и Инстаграм страници.
УЧЕШЋЕ У ОВОМ НАГРАДНОМ КОНКУРСУ ЈЕ БЕСПЛАТНО И ДОБРОВОЉНО и ни на који начин није повезано са Фејсбуком ни Инстаграмом. Има искључиво забавни карактер и ни на који начин, посредно или непосредно, се не наплаћује учешће, нити је условљено било каквим материјалним давањем, куповином производа или чинидбом особе која учествује у конкурсу.
Учесници који буду постављали видео материјале, фотографије или коментаре увредљивог или вулгарног садржаја, као и они који постављају било шта што на било који начин вређа или омаловажава туђа верска, политичка или сексуална уверења, биће дисквалификовани.
Учествовање је забрањено за запослене код Организатора, као и за лица која су на било који начин повезана са припремом или реализацијом овог наградног конкурса, као и за њихове најближе рођаке. Сваки овакав учесник биће дисквалификован.


САГЛАСНОСТ УЧЕСНИКА СА ПРАВИЛИМА КОНКУРСА И УПОТРЕБА ПОДАТАКА О ЛИЧНОСТИ:


Учешћем у овом конкурсу, учесници дозвољавају Организатору да сакупља, процесуира и чува њихове податке у сагласности са важећим Законом о заштити података о личности (Закон о заштити података о личности, "Службени гласник РС", број 87 од 13. новембра 2018.)
Напомена: Слањем видео материјала за учествовање у овом конкурсу Музеји Србије добијају право коришћења награђених радова. Резултати конкурса и одабрани радови биће објављени на сајту МУЗЕЈИ СРБИЈЕ и промовисани на друштвеним мрежама и у медијима.
Уколико Фејсбук и Инстаграм странице или сајт Организатора привремено буду ван функције због дешавања која су ван контроле Организатора, Организатор не сноси никакву одговорност.
Конкурс је отворен до 15. новембра 2020. године у поноћ.
Све додатне информације у вези са овим позивом можете добити постављањем питања на маил адресу: muzeji10@gmail.com


 

Повезани садржај