КОНКУРС ЗА ИЗЛАГАЧКУ СЕЗОНУ 2020.

18. јул 2019.

 


Центар за културу Гроцка расписује Конкурс за самосталне, ауторске и групне изложбе у излагачкој сезони 2020. године. 

Конкурс је отворен oд 20. јула до 20. септембра 2019. године.

Савет галерије даје предност уметничким пријавама које показују индивидуалност приступа ликовним медијима и заокружен идејни концепт. Такође, сматра добродошлим пријаве које укључују интеракцију са особеним споменичким идентитетом и архитектуром Ранчићеве куће, припадајућом баштом или јавним просторима Гроцке, у циљу представљања уметности и њених изражајних могућности локалној заједници, као и повезивања ликовног програма Центра за културу Гроцка са средином у којој делује. Савет галерије у саставу: сликар Мика Ловре, сликар и историчар уметности Јелена Хинић, кустос и историчар уметности Зорица Атић, жирираће пристигле пријаве.

Пријаве могу поднети академски образовани уметници, чланови УЛУС-а, УЛУПУДС-а, као и афирмисани неакадемски ствараоци, који нису излагали у Центру за културу Гроцка у протекле 2 године. Конкурсна пријава/формулар треба да садржи:
- податке о аутору (име и презиме, адреса, е-маил и контакт телефон)
- идејну концепцију (до 2000 карактера)
- фотографије/јпг радова (мин. 5 фотографија)
- податке о радовима (техника, димензије, година настанка)
- професионалну биографију
- предлог додатних програма (уколико су планирани) током трајања изложбе.

Галеријски простор Центра за културу Гроцка налази се у оригиналном амбијенту Ранчићеве куће (60м2), старој српској кући с почетка 19. века. Објекат је заштићен од стране Завода за заштиту споменика културе града Београда као споменик културе од великог значаја. Изложбе су просторно орјентисане у две просторије опремљене излагачким витринама. Такав распоред идеалан је за мање и средње формате, ситну пластику, те су излагачи замољени да концепт изложбе прилагоде наведеном простору и духу објекта. Кућа располаже и великом баштом парковског типа која се користи као летња музичка сцена, али и излагачки простор на отвореном (за форме у простору отпорне на атмосфералије). Видео материјал, инсталације у простору и сл. добродошли су као додатни програм.
Пријаве за конкурс са потребном документацијом треба послати најкасније до 20. септембра 2019. године. Пожељно је да пријаве буду у електронској форми. Конкурсне пријаве слати на е-маил адресу: centargrocka@gmail.com
Уколико уметници нису у могућности да документацију пошаљу електронским путем, могу послати пријаву (са назнаком “За конкурс”) поштом на адресу:
Центар за културу Гроцка (Ранчићева кућа), Мајевичка 9, 11306 Гроцка.

Напомена: Конкурсни материјал се не враћа. Услови излагања и обавезе излагача биће накнадно дефинисане. Уметник је у обавези да рад по избору остави легату Центра за културу Гроцка. 
Резултати конкурса и списак прихваћених пријава биће објављени крајем новембра 2019. године на сајту Центра за културу Гроцка.

Контакт за додатне информације:
Центар за културу Гроцка - Ранчићева кућа, 011 850 23 21,
Зорица Атић, 064 64 73 750,
e-mail: centargrocka@gmail.com

 

Повезани садржај

29март2020
Мала ликовна интернет радионица за децу

Мала ликовна интернет радионица за децу

29 март 2020

Добар дан децо, добро дошли на нашу прву Ликовну интернет радионицу! Ко може, нека изволи и нека нам се придужи. Прва тема Мале радионице је ВРАБАЦ - симбол Београда.