Конкурс Центра за културу Гроцка за излагачку сезону 2019. године

04. септембар 2018.

 

 

У току је конкурс Центра за културу Гроцка за самосталне, ауторске и групне изложбе за излагачку сезону 2019.

Конкурс је отворен до 25. септембра 2018. године.

Савет галерије жирира пристигле пријаве. Установа даје предност уметничким пријавама које показују индивидуалност приступа ликовним медијима и заокружен идејни концепт. Такође, сматра добродошлим пријаве које укључују интеракцију са особеним споменичким идентитетом и архитектуром Ранчићеве куће, припадајућом баштом или јавним просторима Гроцке, у циљу представљања уметности и њених изражајних могућности локалној заједници, као и повезивања ликовног програма Центра за културу Гроцка са средином у којој делује.

Пријаве могу поднети академски образовани уметници, чланови УЛУС-а, УЛУПУДС-а, као и афирмисани неакадемски ствараоци, који нису излагали у Центру за културу Гроцка у протекле 2 године.

Пријаве за конкурс са потребном документацијом треба послати најкасније до 25. септембра 2018. године. Пожељно је да пријаве буду у електронској форми.
Конкурсне пријаве слати на е-маил адресу: centargrocka@gmail.com

Конкурсна пријава/формулар треба да садржи:
- податке о аутору (име и презиме, адреса, е-маил и контакт телефон)
- идејну концепцију (до 2000 карактера)
- фотографије/јпг радова (мин. 5 фотографија)
- податке о радовима (техника, димензије, година настанка)
- професионалну биографију
- предлог додатних програма (уколико су планирани) током трајања изложбе.

Уколико уметници нису у могућности да документацију пошаљу електронским путем, могу послати пријаву (са назнаком “За конкурс”) поштом на адресу:
Центар за културу Гроцка (Ранчићева кућа), Мајевичка 9, 11306 Гроцка.
Конкурсни материјал се не враћа.

Напомена: Услови излагања и обавезе излагача биће накнадно дефинисане.

Важна напомена о могућностима галеријског простора: Галеријски простор Центра за културу Гроцка налази се у оригиналном амбијенту Ранчићеве куће (60м2), старој српској кући с краја 18. и почетка 19. века. Објекат је заштићен од стране Завода за заштиту споменика културе града Београда као споменик културе од великог значаја за РС. Изложбе су просторно орјентисане у две просторије опремљене излагачким витринама. Такав распоред као и габарити просторија погодни су за мање и средње формате, ситну пластику, те су излагачи замољени да концепт изложбе и димензије радова прилагоде назначеном простору и духу објекта. Кућа располаже и великом баштом парковског типа која се користи као летња музичка сцена, али и излагачки простор на отвореном (за форме у простору отпорне на атмосфералије). Видео материјал, инсталације у простору и сл. добродошли су као додатни програм.
Резултати конкурса и списак прихваћених пријава биће објављени до краја новембра месеца 2018. године на сајту Центра за културу Гроцка.

ПРИЈАВНИ ФОРМУЛАР

Контакт за додатне информације:
Центар за културу Гроцка (Ранчићева кућа):
011 850 23 21, 064 64 73750,
e-mail: centargrocka@gmail.com

 

РЕЗУЛТАТИ

 

 

Повезани садржај

24септембар2020
Свечаност отварања изложбе „Народно градитељство – споменик културе данас“ за Дане европске баштине 2020.

Свечаност отварања изложбе „Народно градитељство – споменик културе данас“ за Дане европске баштине 2020.

24 септембар 2020

Гостујућа изложба „Народно градитељство – споменик културе данас“ Завода за заштиту споменика културе града Београда у Ранчићевој кући и "Дани европске баштине"