Конкурс за V групну изложбу „СТВАРАЛАЧКА ГРОЦКА 2019“

13. јун 2019.

 

 


Центар за културу Гроцка Вас позива!
Конкурс за V групну изложбу „СТВАРАЛАЧКА ГРОЦКА 2019“
трајање позива: 15. 6 - 1. 7. 2019.


Центар за културу Гроцка, установа културе Градске општине Гроцка расписује конкурс за пету по реду групну изложбу радова локалних аутора, под називом „СТВАРАЛАЧКА ГРОЦКА 2019“.

Позивају се ликовни и примењени уметници који активно стварају на територији општине Гроцка да узму учешће у V групној изложби „Стваралачка Гроцка 2019“ која ће бити отворена и представљена јавности 12. јула 2019. године у Ранчићевој кући, галерији Центра за културу Гроцка. 
Конкурсни позив за пријаве учесника је отворен од 15. јуна до 1. јула 2019. године.

„Стваралачка Гроцка 2019“: Изложба има за циљ представљање разноврсности стваралачке продукције великог броја локалних аутора /уметника који живе и раде на територији општине Гроцка. Центар за културу сматра да је окупљање и повезивање уметника са територије Градске општине Гроцка у оквиру групне изложбе, као и промоција њиховог рада у јавности, битан корак ка оснаживању уметника, и уједно обогаћивању културног живота локалне заједнице.
Конкурс је намењен: академским ликовним и примењеним уметницима, члановима уметничких удружења УЛУС и УЛУПУДС, студентима уметничких школа и факултета, афирмисаним неакадемским ствараоцима, и уопште активним ствараоцима чији рад спада у домен ликовних и примењених уметности, а који живе и/или раде на подручју градске општине Гроцка.
Конкурс је отворен за излагање радова насталих у протекле две године, и то: слика, цртежа, накита, ситне пластике, скулптура мањег формата, графика, фотографија, занатских рукотворина, дизајна текстила…

За Конкурс је потребно доставити следећу документацију/податке:
- податке о аутору (име, презиме, адреса, контакт телефон, мејл-адреса);
- кратку радну биографију;
- визуелну документацију (фотографије најмање три рада од којих ће један бити уврштен у поставку);
- податке о радовима (опис технике, формат, година настанка).

Начин пријављивања: Конкурсне пријаве за учешће са потребном документацијом слати најкасније до 1. 7. 2019. године са назнаком „За конкурс – Стваралачка Гроцка 2019“, на електронску адресу Центра за културу Гроцка (centargrocka@gmail.com), или донети лично у Центар за културу Гроцка – Ранчићева кућа, Мајевичка 9 у Гроцкој, радним даном 9-11 часова, Резултати конкурса и списак излагача биће објављени 5. јула на сајту Центра за културу Гроцка, www.kulturagrocka.info, као и Фејсбук страни установе.

Важно: Галеријски простор Центра за културу Гроцка налази се у оригиналном амбијенту Ранчићеве куће (60м2), варошке куће с почетка 19. века. 
Објекат је заштићен од стране Завода за заштиту споменика културе града Београда као споменик културе/народног неимарства од великог значаја за РС (Више на: http://beogradskonasledje.rs/…/z…/grocka/ranciceva-kuca.html). Галеријски простор обухвата две просторије опремљене са укупно 12 излагачких витрина. Галеријски простор са витринама и мобилним полицама унутар њих идеалан је за мањи до средњег формата и ситну пластику (скулптуре, примењену уметност), те молимо излагаче да величину радова прилагоде димензијама излагачког простора и духу објекта.
Ранчићева кућа располаже пространом баштом парковског типа, која се лети користи као музичка сцена, али и излагачки простор на отвореном (за форме у простору отпорне на атмосфералије).
Напомена: Рок за преузимање радова је 30 дана након завршетка изложбе. Радови које аутори не преузму након 30. 9. 2019. године, биће сматрани власништвом Центра за културу Гроцка и уврштени у легат установе.

Отварање изложбе „Стваралачка Гроцка 2019“ биће уприличено 12. јула 2019. године у 20. часова, у Ранчићевој кући, галерији Центра за културу Гроцка. Након свечаности отварања, у наставку вечери наступиће популарни мађарски састав CANARRO (џипси свинг квинтет) у оквиру летњег музичког програма „Музичка башта“.

За додатне информације:
Центар за културу Гроцка, 011 850 23 21
Зорица Атић, кустос изложбе, 064 64 73 750

фото: Владан Живанчевић

 

Повезани садржај

25мај2020
 МАГИЧНИ брег изнад Гроцке

МАГИЧНИ брег изнад Гроцке

25 мај 2020

Поводом 25. маја, дана када је рођен доживотни председник бивше Југославије, дневни лист ПОЛИТИКА доноси причу о једном од његових омиљених места.