Конкурс за V групну изложбу „СТВАРАЛАЧКА ГРОЦКА 2019“

13. јун 2019.

 

 


Центар за културу Гроцка Вас позива!
Конкурс за V групну изложбу „СТВАРАЛАЧКА ГРОЦКА 2019“
трајање позива: 15. 6 - 1. 7. 2019.


Центар за културу Гроцка, установа културе Градске општине Гроцка расписује конкурс за пету по реду групну изложбу радова локалних аутора, под називом „СТВАРАЛАЧКА ГРОЦКА 2019“.

Позивају се ликовни и примењени уметници који активно стварају на територији општине Гроцка да узму учешће у V групној изложби „Стваралачка Гроцка 2019“ која ће бити отворена и представљена јавности 12. јула 2019. године у Ранчићевој кући, галерији Центра за културу Гроцка. 
Конкурсни позив за пријаве учесника је отворен од 15. јуна до 1. јула 2019. године.

„Стваралачка Гроцка 2019“: Изложба има за циљ представљање разноврсности стваралачке продукције великог броја локалних аутора /уметника који живе и раде на територији општине Гроцка. Центар за културу сматра да је окупљање и повезивање уметника са територије Градске општине Гроцка у оквиру групне изложбе, као и промоција њиховог рада у јавности, битан корак ка оснаживању уметника, и уједно обогаћивању културног живота локалне заједнице.
Конкурс је намењен: академским ликовним и примењеним уметницима, члановима уметничких удружења УЛУС и УЛУПУДС, студентима уметничких школа и факултета, афирмисаним неакадемским ствараоцима, и уопште активним ствараоцима чији рад спада у домен ликовних и примењених уметности, а који живе и/или раде на подручју градске општине Гроцка.
Конкурс је отворен за излагање радова насталих у протекле две године, и то: слика, цртежа, накита, ситне пластике, скулптура мањег формата, графика, фотографија, занатских рукотворина, дизајна текстила…

За Конкурс је потребно доставити следећу документацију/податке:
- податке о аутору (име, презиме, адреса, контакт телефон, мејл-адреса);
- кратку радну биографију;
- визуелну документацију (фотографије најмање три рада од којих ће један бити уврштен у поставку);
- податке о радовима (опис технике, формат, година настанка).

Начин пријављивања: Конкурсне пријаве за учешће са потребном документацијом слати најкасније до 1. 7. 2019. године са назнаком „За конкурс – Стваралачка Гроцка 2019“, на електронску адресу Центра за културу Гроцка (centargrocka@gmail.com), или донети лично у Центар за културу Гроцка – Ранчићева кућа, Мајевичка 9 у Гроцкој, радним даном 9-11 часова, Резултати конкурса и списак излагача биће објављени 5. јула на сајту Центра за културу Гроцка, www.kulturagrocka.info, као и Фејсбук страни установе.

Важно: Галеријски простор Центра за културу Гроцка налази се у оригиналном амбијенту Ранчићеве куће (60м2), варошке куће с почетка 19. века. 
Објекат је заштићен од стране Завода за заштиту споменика културе града Београда као споменик културе/народног неимарства од великог значаја за РС (Више на: http://beogradskonasledje.rs/…/z…/grocka/ranciceva-kuca.html). Галеријски простор обухвата две просторије опремљене са укупно 12 излагачких витрина. Галеријски простор са витринама и мобилним полицама унутар њих идеалан је за мањи до средњег формата и ситну пластику (скулптуре, примењену уметност), те молимо излагаче да величину радова прилагоде димензијама излагачког простора и духу објекта.
Ранчићева кућа располаже пространом баштом парковског типа, која се лети користи као музичка сцена, али и излагачки простор на отвореном (за форме у простору отпорне на атмосфералије).
Напомена: Рок за преузимање радова је 30 дана након завршетка изложбе. Радови које аутори не преузму након 30. 9. 2019. године, биће сматрани власништвом Центра за културу Гроцка и уврштени у легат установе.

Отварање изложбе „Стваралачка Гроцка 2019“ биће уприличено 12. јула 2019. године у 20. часова, у Ранчићевој кући, галерији Центра за културу Гроцка. Након свечаности отварања, у наставку вечери наступиће популарни мађарски састав CANARRO (џипси свинг квинтет) у оквиру летњег музичког програма „Музичка башта“.

За додатне информације:
Центар за културу Гроцка, 011 850 23 21
Зорица Атић, кустос изложбе, 064 64 73 750

фото: Владан Живанчевић

 

Повезани садржај