КОНКУРСНИ ПОЗИВ за IX изложбу „СТВАРАЛАЧКА ГРОЦКА“

23. мај 2023.

 

КОНКУРСНИ ПОЗИВ
IX изложбa „СТВАРАЛАЧКА ГРОЦКА“
Галерија Ранчићева кућа / Центар за културу Гроцка
пријаве слати од 22. маја до 8. јуна 2023. године
 
- Центар за културу Гроцка, установа културе Градске општине Гроцка расписује конкурсни позив за девету по реду групну изложбу „СТВАРАЛАЧКА ГРОЦКА“ у Ранчићевој кући, галерији установе и уједно заштићеном варошком дому Града Београда и Србије.
Позивају се ликовни и примењени уметници, који живе и/или активно стварају на територији општине Гроцка, да узму учешће у IХ групној изложби „Стваралачка Гроцка“, која ће бити отворена и представљена јавности током јула месеца 2023. године у Ранчићевој кући, галерији Центра за културу Гроцка.

Конкурсни позив за пријављивање је отворен од 22. маја до 8. јуна 2023. године.
 
Стваралачка Гроцка 2023: Конкурсни позив има за циљ представљање разноврсности стваралачке продукције великог броја аутора и уметника који живе и раде на територији општине Гроцка. Окупљање и повезивање стваралаца са територије Градске општине Гроцка у оквиру групне изложбе, као и промоција њиховог рада у јавности, битан је корак ка оснаживању уметника, и уједно обогаћивању културног живота локалне заједнице.
Кустоскиња и ауторка групне изложбе је Зорица Атић, дипл. историчарка уметности.
 
ПРОПОЗИЦИЈЕ:

1) Конкурс је усмерен на излагање радова из актуелне продукције, насталих у протекле две године, и то: слика, цртежа, накита, ситне пластике, скулптура мањег формата, графика, фотографија, уметничких занатских рукотворина, дизајна текстила... Ствараоци се представљају са једним селектованим радом.
 
2) Потребно је доставити следећу документацију:
- податке о аутору (име, презиме, адреса, контакт телефон, мејл-адреса)
- кратку радну биографију
- визуелну документацију/радове (фотографије мин. три рада, од којих би један био изложен)
- податке о радовима (техника, формат, година настанка)
 
3) Конкурс је намењен академским ликовним и примењеним уметницима, члановима уметничких удружења УЛУС и УЛУПУДС, студентима уметничких школа и факултета, афирмисаним неакадемским ствараоцима, и уопште, активним ауторима чији рад спада у домен ликовних и примењених уметности, а који живе и/или раде на подручју градске општине Гроцка.
 
Начин пријављивања: Конкурсне пријаве за учешће са потребном документацијом слати у периоду од 22. маја до 8. јуна са назнаком „За конкурс – Стваралачка Гроцка 2023“, на ел. адресу Центра за културу Гроцка (centarzakulturugrocka@gmail.com), или донети лично у Центар за културу Гроцка – Ранчићева кућа, Мајевичка 9 у Гроцкој, радним даном и суботом 10-14 часова.
Рок за прeузимање радова је 30 дана након завршетка изложбе.
 
ВАЖНО: Галеријски простор Центра за културу Гроцка налази се у оригиналном амбијенту Ранчићеве куће (60м2), варошке куће с почетка 19. века. Објекат је заштићен од стране Завода за заштиту споменика културе града Београда као споменик културе/народног неимарства од великог значаја за Републику Србију.

Галеријски простор обухвата две просторије опремљене са укупно 12 излагачких витрина. Галеријски простор са витринама и мобилним полицама унутар њих идеалан је за мањи до средњег формата и ситну пластику (скулптуре, примењену уметност), те молимо излагаче да величину радова прилагоде димензијама излагачког простора и карактеру објекта.
Ранчићева кућа располаже пространом баштом парковског типа, која се лети користи као музичка сцена, али и излагачки простор на отвореном (за форме у простору отпорне на атмосфералије).
 
За додатне информације:
Центар за културу Гроцка/Ранчићева кућа
011 8502321, 064 6473750
centarzakulturugrocka@gmail.com
 

 

Повезани садржај