Конкурсни позив за VIII изложбу „СТВАРАЛАЧКА ГРОЦКА“

01. јун 2022.

 

Конкурсни позив за VIII изложбу „СТВАРАЛАЧКА ГРОЦКА“
Галерија Ранчићева кућа / Центар за културу Гроцка
пријаве слати од 01. до 20. јуна 2022. године
 
Центар за културу Гроцка, установа културе Градске општине Гроцка расписује конкурсни позив за учешће на VIII групној изложби „СТВАРАЛАЧКА ГРОЦКА“ у Ранчићевој кући, галерији установе и уједно заштићеном варошком дому Града Београда.
 
Позивају се ликовни и примењени уметници, који живе и/или активно стварају на територији општине Гроцка, да узму учешће у VIII групној изложби „Стваралачка Гроцка“.
Конкурсни позив за пријављивање је отворен од 01. до 20. јуна 2022. године.
 
Након пријема радова и приређивања каталога, групна изложба ће бити отворена и представљена јавности у петак 22. јула 2022. године од 20 часова у Ранчићевој кући, галерији Центра за културу Гроцка.
 
Стваралачка Гроцка 2022: Изложба има за циљ представљање разноврсности стваралачке продукције великог броја аутора и уметника који живе и раде на територији општине Гроцка. Окупљање и повезивање стваралаца са територије Градске општине Гроцка у оквиру групне изложбе, као и промоција њиховог рада у јавности, битан је корак ка оснаживању уметника, и уједно обогаћивању културног живота локалне заједнице.
 
Конкурс је намењен: академским ликовним и примењеним уметницима, члановима уметничких удружења УЛУС и УЛУПУДС, студентима уметничких школа и факултета, афирмисаним неакадемским ствараоцима, и уопште активним ауторима чији рад спада у домен ликовних и примењених уметности, а који живе и/или раде на подручју градске општине Гроцка. Конкурс је усмерен на излагање радова из актуелне продукције, насталих у протекле две године, и то: слика, цртежа, накита, ситне пластике, скулптура мањег формата, графика, фотографија, уметничких занатских рукотворина, дизајна текстила... Ствараоци се представљају са једним радом.
 
Кустоскиња и ауторка групне изложбе је Зорица Атић, дипл. историчарка уметности.
 
ВАЖНО: Галеријски простор Центра за културу Гроцка налази се у оригиналном амбијенту Ранчићеве куће (60м2), варошке куће с почетка 19. века. Објекат је заштићен од стране Завода за заштиту споменика културе града Београда као споменик културе/народног неимарства од великог значаја за Републику Србију.
Галеријски простор обухвата две просторије опремљене са укупно 12 излагачких витрина. Галеријски простор са витринама и мобилним полицама унутар њих идеалан је за мањи до средњег формата и ситну пластику (скулптуре, примењену уметност), те молимо излагаче да величину радова прилагоде димензијама излагачког простора и карактеру објекта.
Ранчићева кућа располаже пространом баштом парковског типа, која се лети користи као музичка сцена, али и излагачки простор на отвореном (за форме у простору отпорне на атмосфералије).
 
Потребно је доставити следећу документацију:
- податке о аутору (име, презиме, адреса, контакт телефон, мејл-адреса)
- кратку радну биографију
- визуелну документацију/радове (фотографије мин. три рада, од којих би један био изложен)
- податке о радовима (техника, формат, година настанка)
 
Начин пријављивања: Конкурсне пријаве за учешће са потребном документацијом слати у периоду од 1. до 20. јуна са назнаком „За конкурс – Стваралачка Гроцка 2022“, на ел. адресу Центра за културу Гроцка (centargrocka@gmail.com), или донети лично у Центар за културу Гроцка – Ранчићева кућа, Мајевичка 9 у Гроцкој, радним даном и суботом 10-12 часова.
Рок за прeузимање радова је 30 дана након завршетка изложбе.
 
За додатне информације:
Центар за културу Гроцка/Ранчићева кућа, 011 8502321, 064 6473750; (centargrocka@gmail.com)
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Повезани садржај

08децембар2023
Диван-трибина „ЧАЈАНКА СА ПОРОДИЦОМ КОСТИЋ“

Диван-трибина „ЧАЈАНКА СА ПОРОДИЦОМ КОСТИЋ“

08 децембар 2023

Добродошли у Ранчићеву кућу на диван трибину „ЧАЈАНКА СА ПОРОДИЦОМ КОСТИЋ“ новинарке Смиљане Попов „Београд за почетнике“, у петак, 15. децембра у 17 часова.