Ликовни конкурс „КРЕИРАЈ РАЗГЛЕДНИЦУ - ГРОЦКА НА ДУНАВУ“

04. март 2022.

 

Општина Гроцка у сарадњи са Центром за културу Гроцка расписује ликовни конкурс намењен деци и младима са територије општине Гроцка. Ликовни конкурс „КРЕИРАЈ РАЗГЛЕДНИЦУ - ГРОЦКА НА ДУНАВУ“ намењен је за предшколце, и ђаке основних и средње школе, са пригодним наградама.

Конкурс је отворен до 21. марта, а најуспелији ликовни радови и решења биће представљени 1. априла на групној изложби у Ранчићевој кући.
 
Пред учесницима је задатак да ликовним путем, у форми разгледнице коју би некоме упутили, ликовно уобличе особености свог краја (археолошка налазишта, винчанску културу, манастире и цркве, реку Дунав, аде, воћњаке, винограде, Касно римску гробницу у Брестовику, народно неимарство...). Конкурс промовише вредности локалне средине, а циљ конкурса је подстицање деце и младих да упознају и истражују своје окружење.

Пропозиције ликовног конкурса:
Право учешћа на конкурсу имају деца и млади узраста од 6 до 18 година. На конкурсу могу учествовати предшколске установе, основне и средња школа, појединци и дечји ликовни атељеи.
 
Категорије радова подељене су по старосним групама:
• предшколци
• 1-4 разред
• 5-8 разред
• средњошколци
 
Димензије радова:
 -не мањи од А5 формата (21х14,8цм)
-не већи од А3 формата (29,7х42цм)
Димензије радова између А5 и А3 формата су дозвољене.
 
Дозвољени су радови на папиру рађени различитим сликарским, цртачким и графичким техникама. Радови морају бити оригинални, самостално рађени без интервенције одраслих. Помоћ одраслих особа и старијих се огледа у упућивању на културне вредности и знаменитости из окружења. Радови не смеју бити опремљени, урамљени. Неће се примати тродимензионални радови (скулптуре, мозаик, керамика и сл.), као и радови који садрже органске материје или су оштећени. Радови који су са непотпуним и нечитким подацима жири неће разматрати.
 
На полеђини сваког рада морају бити читко написани или одштампани следећи подаци:
• Име и презиме аутора
• Назив рада
• Назнака разреда и одељења, односно вртићке групе
• Име и презиме наставника/васпитача
• Контакт телефон наставника/васпитача
• Назив школе и насеља
 
Учесници предају по један рад.
 
Пристигле радове прегледа, одабира и награђује стручни жири у свакој од наведених категорија.
Конкурс је отворен до 21. марта 2022. године.
 
Радови се шаљу/достављају са назнаком ликовног конкурса на адресу:
Центар за културу Гроцка
Мајевичка 9
11306 Гроцка
тел.: 011 850 2321
  


 

 

Повезани садржај

08децембар2023
Диван-трибина „ЧАЈАНКА СА ПОРОДИЦОМ КОСТИЋ“

Диван-трибина „ЧАЈАНКА СА ПОРОДИЦОМ КОСТИЋ“

08 децембар 2023

Добродошли у Ранчићеву кућу на диван трибину „ЧАЈАНКА СА ПОРОДИЦОМ КОСТИЋ“ новинарке Смиљане Попов „Београд за почетнике“, у петак, 15. децембра у 17 часова.