Номиновани у категорији МУЗЕЈСКИ СТРУЧЊАК ГОДИНЕ- Зорица Атић

10. мај 2022.

 

Зорица Атић је кустоскиња и реномирана историчарка уметности, која обавља дужност директора и главног и одговорног уредника Центра за културу Гроцка, са седиштем у Ранчићевој кући, културном добру народног градитељства, а вредне резултате постиже у областима заштите, представљања и промоције културног наслеђа, као и области модерне уметности. Наведено илуструје присуство у репрезентативним удружењима: чланица је Друштва конзерватора Србије (ДКС), Председништва ДКС, Удружења ликовних уметника примењених уметности и дизајнера Србије (УЛУПУДС), Независног удружења новинара Србије (НУНС). Истичемо њену посвећеност и професионални рад, који су од мале установе скромних капацитета начинили репрезентативну институцију и истакнути пример добре праксе другим установама културе. Међу бројним активностима које је организовала као директор установе, спровела као музејски стручњак, представила јавности и медијама као кустос и едукатор, на начин који далеко превазилази скромну установу са свега два запослена, издвајамо богат галеријски програм са значајним изложбама, истраживање и промовисање културно-историјске баштине Гроцке/Београда, рад на ревитализацији културних добара, рад на дигитализацији културних садржаја установе и виртуелним турама културним добрима Гроцке, ауторске текстове и наступе у медијима, и посебно рад на Легату Александра Костића у Гроцкој чији је иницијатор и аутор, као и запажено учешће и признања у оквиру културних манифестација, посебно „Музеји за 10“ и „Дани европске баштине“.

 

Видео презентацију Номиновани у категорији МУЗЕЈСКИ СТРУЧЊАК ГОДИНЕ - Зорица АТИЋ, можете погледати на YouTube kanalu ICOM SERBIA ОВДЕ.

 

Повезани садржај

06децембар2022
Французи на ликовној радионици ЦКГ у Врчину

Французи на ликовној радионици ЦКГ у Врчину

06 децембар 2022

Полазници Ликовне радионице Центра за културу Гроцка у Врчину током новембра месеца упознали су се са уметношћу два великана светске и француске уметности.

03децембар2022
Опчињеност Дунавом и културном баштином

Опчињеност Дунавом и културном баштином

03 децембар 2022

У Ранчићевој кући, галерији Центра за културу Гроцка, у петак 2. децембра представљени су радови дванаест ликовних и примењених уметника, настали на 24. Ликовној колонији