Рад Ликовне комисије-жирија по конкурсу „Моје окружење“

22. јун 2018.

 

 

Рад Ликовне комисије – жирија по Ликовном конкурсу
„Моје окружење 2018 – различитост и богатство нашег културног наслеђа“
у „Европској години културног наслеђа“


- IV ЛИКОВНИ КОНКУРС Центра за културу Гроцка намењен деци и младима са територије општине Гроцка са темом „Моје окружење“ у оквиру манифестације „Дани европске баштине“, жириран је у четвртак 21. јуна у просторијама Ранчићеве куће, седишта установе.

Дани европске баштине су ове године у Србији у знаку теме „Европска година културног наслеђа – слављење различитости и богатства нашег културног наслеђа“. Манифестација промовише вредности културног наслеђа за друштво и наглашава важну улогу коју имају заједнице у управљању својим културним наслеђем и окружењем.

Циљ конкурса Центра за културу Гроцка је подстицање деце и младих да упознају и истражују своје окружење, и на креативан начин прикажу сопствено виђење вредности непосредног окружења у коме живе.

Ликовни конкурс био је намењен деци предшколског узраста, ученицима основних школа и средње школе Општине Гроцка.
Радове је прегледала и жирирала независна Ликовна комисија, у саставу три уметника: Наталија Симеоновић, доктор уметности, Анамарија Вартабедијан, магистар уметности, Предраг Милошевић, примењени уметник.
Комисија рангира за награде најуспелије радове у свакој од категорија и селектује избор радова за излагање на групној изложби. Изложба има за циљ да подстакне и промовише дечју креативност али и да покрене свест о важности културних вредности којима смо свакодневно окружени, а чији су будући носиоци управо деца и млади.

Изложба најуспелијих радова и додела награда по конкурсу „Моје окружење“ биће одржана током септембра месеца 2018. године у Ранчићевој кући, галеријском простору Центра за културу Гроцка.

 

Повезани садржај

13новембар2019
Археолошке тајне Ранчићеве куће у ПОЛИТИЦИ

Археолошке тајне Ранчићеве куће у ПОЛИТИЦИ

13 новембар 2019

Археолошко дружење упознаје ђаке са вредностима у окружењу и послом археолога – у овом случају, налази су прави, а потичу управо из баште Ранчићеве куће.