Рад Ликовне комисије-жирија по конкурсу „Моје окружење“

22. јун 2018.

 

 

Рад Ликовне комисије – жирија по Ликовном конкурсу
„Моје окружење 2018 – различитост и богатство нашег културног наслеђа“
у „Европској години културног наслеђа“


- IV ЛИКОВНИ КОНКУРС Центра за културу Гроцка намењен деци и младима са територије општине Гроцка са темом „Моје окружење“ у оквиру манифестације „Дани европске баштине“, жириран је у четвртак 21. јуна у просторијама Ранчићеве куће, седишта установе.

Дани европске баштине су ове године у Србији у знаку теме „Европска година културног наслеђа – слављење различитости и богатства нашег културног наслеђа“. Манифестација промовише вредности културног наслеђа за друштво и наглашава важну улогу коју имају заједнице у управљању својим културним наслеђем и окружењем.

Циљ конкурса Центра за културу Гроцка је подстицање деце и младих да упознају и истражују своје окружење, и на креативан начин прикажу сопствено виђење вредности непосредног окружења у коме живе.

Ликовни конкурс био је намењен деци предшколског узраста, ученицима основних школа и средње школе Општине Гроцка.
Радове је прегледала и жирирала независна Ликовна комисија, у саставу три уметника: Наталија Симеоновић, доктор уметности, Анамарија Вартабедијан, магистар уметности, Предраг Милошевић, примењени уметник.
Комисија рангира за награде најуспелије радове у свакој од категорија и селектује избор радова за излагање на групној изложби. Изложба има за циљ да подстакне и промовише дечју креативност али и да покрене свест о важности културних вредности којима смо свакодневно окружени, а чији су будући носиоци управо деца и млади.

Изложба најуспелијих радова и додела награда по конкурсу „Моје окружење“ биће одржана током септембра месеца 2018. године у Ранчићевој кући, галеријском простору Центра за културу Гроцка.

 

Повезани садржај

25мај2020
 МАГИЧНИ брег изнад Гроцке

МАГИЧНИ брег изнад Гроцке

25 мај 2020

Поводом 25. маја, дана када је рођен доживотни председник бивше Југославије, дневни лист ПОЛИТИКА доноси причу о једном од његових омиљених места.