Пролећни сајам и промоција туристичких садржаја Гроцке

11. јун 2020.

 

Чувена заштићена амбијентална целина која плени визурама и народним неимарством, Грочанска чаршија, у част Пролећног сајма украшена је воћем, цвећем и народном радиношћу.

Догађај су пропратили, а потом и обишли Гроцку, представници Туристичке организације Београда - директор Миодраг Поповић и заменик Слободан Унковић, затим Марија Вуковић испред Секретаријата за привреду, као вид подршке домаћим излетничким капацитетима и промоције привлачних дестинација познате зелене и воћне београдске општине - старе вароши крај Дунава.

Манифестацију је отворила председница општине Гроцка Живадинка Аврамовић, нагласивши да је модерно воћарство Србије отпочело управо у Гроцкој гајењем трешње, те је она и данас престоница српског трешњарства.

Присутне је поздравио и Миодраг Поповић, директор ТОБ-а, нагласивши туристичке потенцијале општине Гроцка, познате по лепоти природе и реке, најлепшем воћу, вредним културним добрима и занимљивим излетничким садржајима. Програм је настављен наступом етно–певачке групе Музичке школе „Невена Поповић“ и КУД-а „Болеч“, док је стручни жири бирао најлепше декорисан штанд на Чаршији.

Будући да је Гроцка једна од најмлађих београдских општина, која сваке године уписује највише ђака, Општина Гроцка је програм „украсила“ и доделом награда вуковцима и ђацима генерације основних школа и средњих школа са своје територије. Додељене су и награде за најуспешније радове конкурса „Моје село у причама и песмама“, чији је покровитељ Општина Гроцка.

Такође, у корак са актуелном кампањом „Мој је одмор, моја Србија“, гости из сектора туризма су овом приликом, сем Грочанске чаршије, у пратњи Зорице Атић, директорке Центра за културу Гроцка обишли и неколико популарних грочанских дестинација као што су Легат др Александра Костића, Ранчићева кућа у Гроцкој, ресторан „Виногради“, Археолошко налазиште „Бело брдо“ у Винчи, док су дестинације попут Касно-римске гробнице у Брестовику, коњичког клуба „Урбан каубој“, органске Винарије „Плавинци“, Огледног добра „Радмиловац“ и манастира Рајиновац остали за наредну прилику.
Која ће убрзо уследити, јер је Гроцка омиљена дестинација надомак Београда за љубитеље природе, баш као и за заљубљенике у културни и верски туризам.

Галерију фотографија можете погледати у ФБ албуму Центра за културу Гроцка OВДЕ.

 

Повезани садржај

24септембар2020
Свечаност отварања изложбе „Народно градитељство – споменик културе данас“ за Дане европске баштине 2020.

Свечаност отварања изложбе „Народно градитељство – споменик културе данас“ за Дане европске баштине 2020.

24 септембар 2020

Гостујућа изложба „Народно градитељство – споменик културе данас“ Завода за заштиту споменика културе града Београда у Ранчићевој кући и "Дани европске баштине"