Пети и уједно завршни дан 21. Ликовне колоније у Гроцкој

25. јул 2018.

 


Пети, и уједно последњи дан трајања 21. по реду Ликовне колоније ГО Гроцка био је у знаку посете председника Градске општине Гроцка г. Драгољуба Симоновића, који је изразио жељу да се лично упозна са уметницима и увери да им прија посета општини Гроцка. Уметници су га у радној атмосфери дочекали у Ранчићевој кући, где је председник општине са занимањем погледао овогодишње радове, као и актуелну изложбу „Стваралачка Гроцка“.
Овог дана су уметнике обишли и представници Ликовне колоније у Црепаји, са гостујућим уметницама из Велике Британије и Русије, које су изразиле жељу да буду учеснице наредне Ликовне колоније општине Гроцка.
Традиционално уметничко окупљање у оквиру 51. Грочанских свечаности лепе општине крај Дунава, и ове године је успешно реализовано у сарадњи са Центром за културу општине Гроцка.
Учесници колонијесу Гроцкој оставили свежину својим уметничких утисака, очарани старом вароши, а кажу да је замало било и суза на растанку. За њима су остале слике, лепе успомене и – нека нова познанства и пријатељства, јер општина Гроцка ову ликовну смотру организује као вид подршке ликовном стваралаштву како општине Гроцка, тако и Републике Србије.

 

Повезани садржај

25мај2020
 МАГИЧНИ брег изнад Гроцке

МАГИЧНИ брег изнад Гроцке

25 мај 2020

Поводом 25. маја, дана када је рођен доживотни председник бивше Југославије, дневни лист ПОЛИТИКА доноси причу о једном од његових омиљених места.