ПРИЗНАЊЕ „МУЗЕЈ ЗА 10“ Центру за културу општине Гроцка

19. мај 2021.

 

Центар за културу општине Гроцка је добитник Признања „Музеј за 10“ Музеја Србије окупљених око ове значајне манифестације, које je установи додељено на Међународни дан музеја, у Музеју савремене уметности у Београду, 18. маја 2021. године у оквиру свечане Скупштине Националног комитета ICOM Србија.
 
Признање за посебно залагање током националне манифестације "Музеји за 10" је уручено директорки Центра за културу Гроцка Зорици Атић, историчарки уметности, која се обратила скупу у име укупно пет награђених установа широм Србије, међу којима је установа културе општине Гроцка, и захвалила на овом значајном вредновању.
 
Центар за културу Гроцка, установа културе општине Гроцка која је у протеклом периоду истицана као пример добре праксе у раду установа културе града Београда, својим програмима и садржајима учествује и у највећој националној музејској манифестацији „Музеј за 10“, која се реализује у више од 100 музеја и других институција културе широм Републике Србије.
 
Током трајања манифестације обележавају се Европска ноћ музеја, Међународни дан музеја и Национална недеља музеја.
 
Манифестација „МУЗЕЈИ ЗА 10“ је национална музејска иницијатива, највећа у Србији и јединствена у Европи, која се у нашој земљи одржава под покровитељством Министарства културе и информисања Републике Србије.
 
Координира је Национални комитет Међународног савета музеја – ICOM Србија.
 
Догађају су присуствовали представници челних националних установа и институција културе града Београда и Републике Србије.
 
Захваљујемо Музејима Србије окуплљеним око ове значајне манифестације, на додељеном признању.
 
 
 
Вест о заслуженом признању се може прочитати и на порталу ГО Гроцка. 

Галерију фотографија можете погледати у ФБ албуму Центра за културу Гроцка ОВДЕ. 

 

Повезани садржај

29септембар2022
Медији најављују Променаду грочанском чаршијом

Медији најављују Променаду грочанском чаршијом

29 септембар 2022

Електронски медији најављују Променаду знаменитим местима и културним добрима Гроцке „Од српског варошког дома до незаборавног YУ гламура“ у недељу 2. октобра у 13ч.

28септембар2022
Ликовна радионица Центра за културу учествује на 57. Дечјем октобарском салону МПУ

Ликовна радионица Центра за културу учествује на 57. Дечјем октобарском салону МПУ

28 септембар 2022

Центар за културу Гроцка са дечјим радовима насталим на ликовнoj радионици „Ликовно путовање“ у Гроцкој учествује на 57. Дечјем октобарском салону МПУ у Београду.