ПРИЗНАЊЕ „МУЗЕЈ ЗА 10“ Центру за културу општине Гроцка

19. мај 2021.

 

Центар за културу општине Гроцка је добитник Признања „Музеј за 10“ Музеја Србије окупљених око ове значајне манифестације, које je установи додељено на Међународни дан музеја, у Музеју савремене уметности у Београду, 18. маја 2021. године у оквиру свечане Скупштине Националног комитета ICOM Србија.
 
Признање за посебно залагање током националне манифестације "Музеји за 10" је уручено директорки Центра за културу Гроцка Зорици Атић, историчарки уметности, која се обратила скупу у име укупно пет награђених установа широм Србије, међу којима је установа културе општине Гроцка, и захвалила на овом значајном вредновању.
 
Центар за културу Гроцка, установа културе општине Гроцка која је у протеклом периоду истицана као пример добре праксе у раду установа културе града Београда, својим програмима и садржајима учествује и у највећој националној музејској манифестацији „Музеј за 10“, која се реализује у више од 100 музеја и других институција културе широм Републике Србије.
 
Током трајања манифестације обележавају се Европска ноћ музеја, Међународни дан музеја и Национална недеља музеја.
 
Манифестација „МУЗЕЈИ ЗА 10“ је национална музејска иницијатива, највећа у Србији и јединствена у Европи, која се у нашој земљи одржава под покровитељством Министарства културе и информисања Републике Србије.
 
Координира је Национални комитет Међународног савета музеја – ICOM Србија.
 
Догађају су присуствовали представници челних националних установа и институција културе града Београда и Републике Србије.
 
Захваљујемо Музејима Србије окуплљеним око ове значајне манифестације, на додељеном признању.
 
 
 
Вест о заслуженом признању се може прочитати и на порталу ГО Гроцка. 

Галерију фотографија можете погледати у ФБ албуму Центра за културу Гроцка ОВДЕ. 

 

Повезани садржај