Квартет "Канаро" из Будимпеште наступио у Гроцкој

24. јун 2017.

 

Canarro, Grocka, Budimpešta, Muzička baštaУ оквиру програма „Музичка башта“ Центра за културу Гроцка у башти Ранчићеве куће у суботу, 3. јуна са почетком у 20.30 часова наступио је познати квартет Канаро из Будимпеште представивши публици мађарску варијанту џипски свинга.
Догађај је отворила Зорица Атић, директорка Центра за културу Гроцка, а наступу познатог мађарског бенда сачињеног од врсних школованих музичара је присуствовао и директор Мађарског културног института у Београду Јанош Деже са супругом, где су "Канаро" наступили претходне вечери.
Киша је концерт преселила у оближњи ресторан "Стара крушка", под чијим тремом су музичари наставили да свирају дубоко у ноћ, забављајући госте и не гледајући на време, пруживши изванредан угођај публици из Гроцке, Београда и Смедерева.
Музика мађарског састава заснива се на традиционалном џипси џезу који, „обојен“ мађарском варијантом џеза, евоцира нека нестала времена и атмосферу некадашњих кафеа Будимпеште. Особеност квартета је специфичан начин на који комбинује препознатљиви стил легендарног гитаристе Ђанго Реинарта и класичан џез са зачином мађарске традиције. Бенд чини група професионалних музичара и пријатеља који заједно свирају преко 10 година, уз учешће на бројним европским фестивалима.
Наступили су Томаш Сокал, виолина, Атила Шидо, Виктор Јакаб, акустична гитара, Марк Мишколци, контрабас.
„Музичка башта“ Центра за културу овог лета представља различите музичке жанрове и гостовања иностраних састава, са акцентом на аутентичном и ауторском изразу, а програм је подржао Секретаријат за културу.

фото: П. Милошевић и З. Атић

 

Повезани садржај

25мај2020
 МАГИЧНИ брег изнад Гроцке

МАГИЧНИ брег изнад Гроцке

25 мај 2020

Поводом 25. маја, дана када је рођен доживотни председник бивше Југославије, дневни лист ПОЛИТИКА доноси причу о једном од његових омиљених места.