Музичка башта: Норвешки џез састав Cortex у Гроцкој

29. јун 2017.

 

Публици ће се у петак, 30. јуна у 20:30 часова у Ранчићевој кући, заштићеном споменику културе у Гроцкој, представити популарни норвешки џез састав Cortex.

У оквиру програма ,,Музичка башта'' Центра за културу Гроцка грочанска, смедеревска и београдска публика и овог петка сусрешће се са музичарима који, инспирисани несвакидашњим местом и амбијентом, пружају свој максимум.

Квартет Cortex долази из једне од земаља са најзанимљивијом jazz сценом последњих година. Група је напросто екплодирала у 2016 - свирали су на бројним фестивалима у Европи и Америци и објавили два албума. Најновији ,,Live in NewYork'' је наш познати jazz критичар Војислав Пантић уврстио у 10 најбољих jazz издања прошле године.

Постава је једноставна и акустична, труба, саксофон, бас и бубњеви. Они су прошле године одушевили публику на завршној вечери “Ринг Ринг" фестивала, а добили све похвале светске критике за нове албуме. На овој турнеји са њима као бубњар наступа Paal Nilssen Love, сигурно најзапосленији бубњар данашњице, који је већ у више наврата са разним саставима наступао у Београду.

Град Београд – Секретаријат за културу, допринео је и у значајној мери помогао реализацији програма обезбеђивањем средстава за финансирање.

Улаз на музичке догађаје је слободан, добродошли!

 

Повезани садржај