Центар за културу Гроцка / „Музичка башта“ 2021. MAJAMISTY TRIO (jazz)

01. септембар 2021.

 

Центар за културу Гроцка / „Музичка башта“ 2021.
MAJAMISTY TRIO (jazz)
Ранчићева кућа / петак 3. септембар у 20h
улаз слободан
 
Џез састав Majamisty TriO наступиће на летњој сцени Ранчићеве куће, заштићеног културног добра, у петак 3. септембра са почетком од 20h, у оквиру музичког програма „Музичка башта“ Центра за културу Гроцка.
 
Majamisty TriO чине Маја Алвановић-клавир, Ервин Малина-контрабас, Лав Kовач-бубњеви, а састав се етаблирао као један од најзначајнијих домаћих џез састава млађе и средње генерације. Тајна њиховог успеха и креативних достигнућа налази се у нетипичном џезерском сазревању главне покретачке снаге бенда – новосадске ауторке и класичне пијанисткиње Маје Алвановић. Kласично школована и са богатим искуством у педагошком раду, заљубљена у џез музику, смело се окренула композиторском раду који на савршен начин спаја два света – деликатни класичарски сензибилитет и савремени европски џез. „Епска, синематична, драматична музика... обара вас с ногу“ - ALL ABOUT JAZZ.
 
„Музичка башта“ Центра за културу Гроцка током 2021. године наставља са профилисаним концептом који публици доноси жанровску разноврсност, генерацијске и стилске разлике међу музичарима, ауторски приступ и мултикултуралност - као најважније одлике програма. У програму учествују гости из земље и региона, а публици се као вид музичке едукације и популаризације уметничке музике, представља музика различитих жанрова, недовољно заступљена у медијском и јавном простору, са акцентом на аутентичном, етно и ауторском изразу.
 
*Музички програм „Музичка башта“ Центра за културу Гроцка је подржан и суфинансиран средствима Републике Србије – Министарства културе и информисања, средствима Града Београда – Секретаријата за културу, као и подршком Општине Гроцка.
Улаз је слободан, уз поштовање здравствених препорука и мера заштите.
 
Добро дошли!

 

Повезани садржај

06јун2023
Галерија Ранчићева кућа и „Музичка башта“ - Изложба слика СНОВИ МАЛОГ МОРНАРА и Концерт ансамбла „КЛО кло“

Галерија Ранчићева кућа и „Музичка башта“ - Изложба слика СНОВИ МАЛОГ МОРНАРА и Концерт ансамбла „КЛО кло“

06 јун 2023

Позивамо Вас на отварање изложбе слика „Снови малог морнара“ уметника Зорана Круља и концерт ансамбла КЛО КЛО, у четвртак 8. јуна од 19h у Ранчићевој кући.