ЦЕНТАР ЗА КУЛТУРУ ГРОЦКА МУЗИЧКА БАШТА 2021. Башта Ранчићеве куће / Мајевичка 9, Гроцка / улаз слободан

09. јун 2021.

 

Летњи музички програм  „МУЗИЧКА БАШТА 2021“ Центра за културу Гроцка током јуна, јула и септембра месеца 2021. године на летњој сцени Ранчићеве куће и Грочанске чаршије у Гроцкој представља гостујуће саставе из земље и региона.   

 „Музичка башта“ установе током 2021. године наставља са профилисаним концептом који публици доноси жанровску разноврсност, генерацијске и стилске разлике међу музичарима, ауторски приступ и мултикултуралност - као најважније одлике програма. У програму учествују гости из земље и региона, а публици се као вид музичке едукације и популаризације уметничке музике, представља музика различитих жанрова, недовољно заступљена у медијском и јавном простору, са акцентом на аутентичном, етно и ауторском изразу.

Музичка башта у ванвременском и негованом амбијенту Ранчићеве куће, заштићеног споменика културе, свечано се отвара у петак 18. јуна у 20 часова наступом Светланe Спајић и Бокана Станковића, еминентних српских музичара (традиционална/изворна музика):

18. јун у 20:00
Светлана Спајић и Бокан Станковић

(традиционална/изворна музика), Лозница/Београд/Ласово

 

25. јун у 20:00

Alice in WonderBand 

(етно музички плесни перформанс/телесне перкусије), Фрушка Гора

 

02. јул у 20:00

Трио Балканске жице

(балкански свинг/world fusion), Београд

 

09. јул у 20:30

Искон

(традиционална музика/world music), Суботица/Нови Сад/Београд

 

 

30. јул у 20:30

Aна & the Changes

(рок), Београд 

 

17 Септембар:

EJO/Ethno Jazz Orchestra

(етно џез), Чачак/Суботица/Рума/Косовска Митровица 

 

наступају Хор Дечијег културног центра Београдруска етно-радионица Этностудия „Другие берега, а очекује нас и Концерт изненађења.

*Музички програм „Музичка башта“ Центра за културу Гроцка је подржан и суфинансиран средствима Републике Србије – Министарства културе и информисања, средствима Града Београда – Секретаријата за културу, као и подршком Општине Гроцка.

 

Улаз је слободан. Добро дошли!

 

Повезани садржај