ЦЕНТАР ЗА КУЛТУРУ ГРОЦКА МУЗИЧКА БАШТА 2021. Башта Ранчићеве куће / Мајевичка 9, Гроцка / улаз слободан

09. јун 2021.

 

Летњи музички програм  „МУЗИЧКА БАШТА 2021“ Центра за културу Гроцка током јуна, јула и септембра месеца 2021. године на летњој сцени Ранчићеве куће и Грочанске чаршије у Гроцкој представља гостујуће саставе из земље и региона.   

 „Музичка башта“ установе током 2021. године наставља са профилисаним концептом који публици доноси жанровску разноврсност, генерацијске и стилске разлике међу музичарима, ауторски приступ и мултикултуралност - као најважније одлике програма. У програму учествују гости из земље и региона, а публици се као вид музичке едукације и популаризације уметничке музике, представља музика различитих жанрова, недовољно заступљена у медијском и јавном простору, са акцентом на аутентичном, етно и ауторском изразу.

Музичка башта у ванвременском и негованом амбијенту Ранчићеве куће, заштићеног споменика културе, свечано се отвара у петак 18. јуна у 20 часова наступом Светланe Спајић и Бокана Станковића, еминентних српских музичара (традиционална/изворна музика):

18. јун у 20:00
Светлана Спајић и Бокан Станковић

(традиционална/изворна музика), Лозница/Београд/Ласово

 

25. јун у 20:00

Alice in WonderBand 

(етно музички плесни перформанс/телесне перкусије), Фрушка Гора

 

02. јул у 20:00

Трио Балканске жице

(балкански свинг/world fusion), Београд

 

09. јул у 20:30

Искон

(традиционална музика/world music), Суботица/Нови Сад/Београд

 

23. јул у 20:30

EJO/Ethno Jazz Orchestra

(етно џез), Чачак/Суботица/Рума/Косовска Митровица 

 

30. јул у 20:30

Aна & the Changes

(рок), Београд 

 

Септембар: наступају Хор Дечијег културног центра Београдруска етно-радионица Этностудия „Другие берега, а очекује нас и Концерт изненађења.

*Музички програм „Музичка башта“ Центра за културу Гроцка је подржан и суфинансиран средствима Републике Србије – Министарства културе и информисања, средствима Града Београда – Секретаријата за културу, као и подршком Општине Гроцка.

 

Улаз је слободан. Добро дошли!

 

Повезани садржај

22јун2021
„Музика за понети“ из баште Ранчићеве куће

„Музика за понети“ из баште Ранчићеве куће

22 јун 2021

Концертом класичне музике за два клавира „Музика за понети“ на летњој сцени Ранчићеве куће, седишта Центра за културу Гроцка, представио се клавирски дуо у саставу