„Диванхана“ у Грочанској чаршији

30. јул 2019.

 Познати сарајевски севдах-састав „Диванхана“ наступио је на летњој сцени у Грочанској чаршији, срцу старе вароши крај Дунава, у оквиру културно-туристичке манифестације 52. „Грочанске свечаности“ градске општине Гроцка и програма „Музичка башта“ установе културе општине Гроцка.

Састав је представила и пожелела им добродошлицу Зорица Атић, директорка Центра за културу. Пред публиком из Гроцке, Београда, Смедерева, Младеновца и шире, популарни босанскохерцеговачки састав извео је традиционалну музику БиХ и земаља Балкана у ауторским аранжманима, насталим уз утицај џез, поп и класичне музике.

Бенд је 2009. године основала група младих студената Музичке Академије у Сарајеву, са намером да негују и популаришу урбану традиционалну музику, са пажљивим фокусом на родној севдалинци.

Диванхана су Шејла Гргић, вокал, Невен Туњић, клавир, Ирфан Тахировић, удараљке, Неџад Мушовић, хармоника, Азур Имамовић, бас - гитара, Адим Талетовић, гитара. Моћни женски вокалн никога није оставио равнодушним, а чуле су се познате нумере „Да зна зора“, Кахву ми драга испеци“, „Црвен фесић, мамо“, „Све ћу да ти дам, све ћу да продам“... а публика је сваку испраћала аплаузом.

У амбијенту заштићеног културног добра грочанске вароши Грочанске чаршије и на Дунавском кеју, вишедеценијска манифестација представиће гостујуће саставе из земље и ширег региона, а богат културно-забавни програм траје све до 2. августа.

 

Повезани садржај

01август2020
"Стваралачка Гроцка" у ПОЛИТИЦИ

"Стваралачка Гроцка" у ПОЛИТИЦИ

01 август 2020

Дневни лист ПОЛИТИКА у оквиру културне рубрике "Синоћ у Београду" доноси вест о групној изложби "Стваралачка Гроцка" у Ранчићевој кући.

01август2020
Стваралачка Гроцка у Ранчићевој кући

Стваралачка Гроцка у Ранчићевој кући

01 август 2020

У Ранчићевој кући, галерији Центра за културу Гроцка, представљена је шеста групна изложба „Стваралачка Гроцка“, која ове године окупља педесет и једног учесника.