„Диванхана“ у Грочанској чаршији

30. јул 2019.

 Познати сарајевски севдах-састав „Диванхана“ наступио је на летњој сцени у Грочанској чаршији, срцу старе вароши крај Дунава, у оквиру културно-туристичке манифестације 52. „Грочанске свечаности“ градске општине Гроцка и програма „Музичка башта“ установе културе општине Гроцка.

Састав је представила и пожелела им добродошлицу Зорица Атић, директорка Центра за културу. Пред публиком из Гроцке, Београда, Смедерева, Младеновца и шире, популарни босанскохерцеговачки састав извео је традиционалну музику БиХ и земаља Балкана у ауторским аранжманима, насталим уз утицај џез, поп и класичне музике.

Бенд је 2009. године основала група младих студената Музичке Академије у Сарајеву, са намером да негују и популаришу урбану традиционалну музику, са пажљивим фокусом на родној севдалинци.

Диванхана су Шејла Гргић, вокал, Невен Туњић, клавир, Ирфан Тахировић, удараљке, Неџад Мушовић, хармоника, Азур Имамовић, бас - гитара, Адим Талетовић, гитара. Моћни женски вокалн никога није оставио равнодушним, а чуле су се познате нумере „Да зна зора“, Кахву ми драга испеци“, „Црвен фесић, мамо“, „Све ћу да ти дам, све ћу да продам“... а публика је сваку испраћала аплаузом.

У амбијенту заштићеног културног добра грочанске вароши Грочанске чаршије и на Дунавском кеју, вишедеценијска манифестација представиће гостујуће саставе из земље и ширег региона, а богат културно-забавни програм траје све до 2. августа.

 

Повезани садржај

22јул2021
Програм „53. Грочанских свечаности“

Програм „53. Грочанских свечаности“

22 јул 2021

„Грочанске свечаности“ су манифестација која на изузетан начин представља културне, туристичке, спортске и пољопривредне потенцијале општине Гроцка.