DRAGON’S FUEL у 10. Музичкој башти

16. јун 2023.

 

Џез састав DRAGON’S FUEL наступиће у петак, 23. јуна 2023. године у 20 часова на летњој сцени Ранчићеве куће, у оквиру јубиларне 10. МУЗИЧКЕ БАШТЕ Центра за културу Гроцка.

Новосадски ауторски састав DRAGON’S FUEL етаблиран је као један од водећих бендова савремене џез сцене у Србији, у чијој музици сe преплићу разноврсни жанрови од афричке музике, балканских ритмова до рокенрола и панка. Чланови бенда „Dragon’s fuel“ су дугогодишњи актери домаће музичке сцене који поседују врло различита искуства, музичке афинитете и естетске смернице. Састав чине Предраг Окиљевић – тенор, саксофон, Душан Петровић – саксофон, Марко Чурчић – бас гитара, Иван Бурка – маримба, вибрафон, удараљке, Лав Ковач – бубњеви, удараљке.

МУЗИЧКА БАШТА: Јубиларни музички програм 10. Музичка башта установе током 2023. године наставља са профилисаним концептом који публици доноси жанровску разноврсност, генерацијске и стилске разлике међу музичарима, ауторски приступ и мултикултуралност – као најважније одлике програма. У програму учествују гости из земље и региона, а публици се као вид музичке едукације и популаризације уметничке музике, представља музика различитих жанрова, недовољно заступљена у медијском и јавном простору, са акцентом на аутентичном, етно и ауторском изразу.

Ранчићева кућа у Гроцкој је споменик културе од великог значаја за нашу земљу и аутентични варошки дом Београда и Србије с почетка 19. века. Ова складна скулпторално обликована лепотица народног неимарства бележи више од два века трајања и четири деценије културне намене, а сваком посетиоцу дарује незаборавну атмосферу свог ванвременског склада и спокоја. Варошка кућа, у којој „станује“ Центар за културу Гроцка, располаже галеријским простором опремљеним витринама, идеалним за поставке примењене уметности, али и пространом баштом која се користи као летња музичка сцена, радионичарски простор и галерија на отвореном.

Улаз је слободан.

Добро дошли!

 

* Јубиларна 10. „Музичка башта“ реализује се подршком Града Београда – Секретaријата за културу.

 

Повезани садржај