Џез састав DRAGON’S FUEL на летњој сцени јубиларне Музичке баште

24. јун 2023.

 

У ванвременском амбијенту Ранчићеве куће, на летњој сцени овог познатог варошког здања, у петак 23. јуна наступио је џез састав DRAGON’S FUEL у оквиру јубиларног Летњег музичког програма „Музичка башта”.
Расположеној публици представили су ауторске композиције и потврдили своје место на домаћој џез сцени, а љубитељи уметности су уживали и у самосталној изложби Зорана Круља под називом „Снови малог морнара” која траје све до 15. јула.
 
Догађај су отворили директорка Центра за културу Гроцка Зорица Атић у име домаћина, и музички уредник особене "Музичке баште", реномирани музички активиста Бојан Ђорђевић.
 
Новосадски ауторски састав „Dragon’s fuel” етаблиран је као један од водећих бендова савремене џез сцене у Србији, у чијој музици сe преплићу разноврсни жанрови од афричке музике, балканских ритмова до рокенрола и панка. Чланови бенда су дугогодишњи актери домаће музичке сцене који поседују врло различита искуства, музичке афинитете и естетске смернице. Састав чине Предраг Окиљевић – тенор, саксофон, Душан Петровић – саксофон, Марко Чурчић – бас гитара, Иван Бурка – маримба, вибрафон, удараљке, Лав Ковач – бубњеви, удараљке.
 
Јубиларна Музичка башта установе током летњих месеци наставља са профилисаним концептом који публици доноси жанровску разноврсност, генерацијске и стилске разлике међу музичарима, ауторски приступ и мултикултуралност – као најважније одлике програма. У програму учествују гости из земље и региона, а публици ће се као вид музичке едукације и популаризације уметничке музике, представити музика различитих жанрова са акцентом на аутентичном, етно и ауторском изразу.
 
Место збивања је Ранчићева кућа у Гроцкој, споменик културе од великог значаја за нашу земљу и аутентични варошки дом Београда и Србије с почетка 19. века, са особеним галеријским простором, и негованом баштом која се користи као летња музичка сцена, радионичарски простор и галерија на отвореном.
 
Улаз на догађаје је слободан. 


* Јубиларна 10. „Музичка башта” реализује се подршком Града Београда – Секретaријата за културу и ГО Гроцка.

 

Галерију фотографија можете погледати у ФБ албуму Центра за културу Гроцка ОВДЕ.

 

Повезани садржај