EJO / Ethno Jazz Orchestra у Ранчићевој кући: „Музичка башта“ за „Дане европске баштине“

04. октобар 2021.

 

„Дани европске баштине“ у Ранчићевој кући обележавају се разноврсним програмима, а у уторак 5. октобра од 19h посетиоце очекује још једно богато културно вече, када ће у „Музичкој башти“ Ранчићеве куће наступити познати састав EJO / Ethno Jazz Orchestra, док се у галеријском простору Центра за културу Гроцка може погледати самостална изложба „ХармониЈА = књиге“ Данијеле Парацки, реномиране примењене уметнице.

ЕЈО је бенд чију музику највише описује музика света (World Music). Публици у Ранчићевој кући представиће се обрадама традиционалних песама Балкана као и ауторским нумерама инспирисаним џезом, афричком музиком и музиком Балкана, и зачињеним експериментисањем и са другим музичким жанровима.

Чланови састава су: Милица Добрић - вокал и пратећи вокали, Наташа Пејчић - вокал и пратећи вокали, Стеван Милијановић - клавијатуре, Александар Јован Kрстић - флаута, кавал, пратећи вокали, Арманд Месарош - бас гитара, Алекса Милијановић - бубњеви, перкусије, гитара и бас гитара, Александар Алемпијевић - перкусије.

Самостална изложба радова „ХармониЈА = књиге“ Данијеле Парацки у Ранчићевој кући, галерији Центра за културу Гроцка, обележава јубилеј од 25 година стваралаштва. Селекција радова ове реномиране графичке дизајнерке, и то сегмента који се бави изузетно вредном културном баштином наше земље, представљена је у оквиру манифестације „Дани европске баштине“. Данијела Парацки је аутор дизајна готово 200 публикација и разноврсног графичког материјала за Народни музеј у Београду, Музеј примењене уметности, Галерију САНУ, Музеј Николе Тесле, Археолошки институт у Београду, Музеј науке и технике, Француски институт у Србији, Kреативни центар и друге институције и издавачке куће. Kреирала је визуелни идентитет већег броја значајних музејских поставки у Београду.

*Музички програм „Музичка башта“ Центра за културу Гроцка је подржан и суфинансиран средствима Републике Србије – Министарства културе и информисања, средствима Града Београда – Секретаријата за културу, као и подршком Општине Гроцка.

Улаз је слободан, уз поштовање здравствених мера заштите.

 

Из Центра за културу Гроцка поручују:

Добро дошли и - топло се обуците за догађај на отвореном!

 

 

Повезани садржај

18септембар2023
Ансамбл JANUSZ PRUSINOWSKI KOMPANIA у Ранчићевој кући

Ансамбл JANUSZ PRUSINOWSKI KOMPANIA у Ранчићевој кући

18 септембар 2023

Ансамбл JANUSZ PRUSINOWSKI KOMPANIA из Пољске наступиће у петак, 22. септембра у 19.30h у оквиру „Музичке баште“ Ранчићеве куће и манифестације „Дани европске баштине“.