EYOT: Џез у музичкој башти Ранчићеве куће

08. јун 2019.

 На летњој сцени Центра за културу Гроцка, у зеленилу Ранчићеве куће, у оквиру музичког програма „Музичка башта“ Центра за културу Гроцка наступио је нишки џез састав Ејот, отворивши дуги низ концерата на отвореном који очекују посетиоце овог лета.
Током пријатне вечери, у летњој атмосфери, пред публиком свих узраста из Гроцке, Београда и Смедерева, Ејот је приказао зашто га сматрају за својеврстан феномен и најважнији домаћи џез састав новије генерације. 

Њихов звук спаја културу џеза и рока, софистицираност класичног клавира, психоделичне и амбијенталне музике, као и елементе источноевропског фолклора. Ејот бележи четири албума објављена за иностране издаваче, сјајне критике и присутност на неколико националних радио станица.

„Музичка башта“ Центра за културу током лета представља 12 концерата и гостујуће саставе из земље и ширег региона. 
Музички програм у Ранчићевој кући су подржали Министарство културе, Секретаријат за културу, као и ГО Гроцка и Аустријски културни форум у Београду.

Програм нуди мултикултурални приступ и музику различитих жанрова, са акцентом на аутентичном и ауторском изразу који је најмање заступљен у јавном и медијском простору. Улаз на музичке догађаје је слободан.
Бенд из Ниша је наступио у саставу који не мења од оснивања 2008. године, Дејан Илијић, клавир, Слађан Миленовић, гитара, Милош Војводић, бубањ, Марко Стојиљковић, бас гитара.Дневни лист ПОЛИТИКА у суботу 8. јуна у оквиру културне рубрике "Синоћ у Београду" доноси вест о наступу нишког џез састава ЕЈОТ у Музичкој башти Ранчићеве куће.

Хвала колегама из "Политике" на простору који посвећују културним догађајима у лепој вароши крај Дунава.

 

Повезани садржај