ХОР ДЕЧИЈЕГ КУЛТУРНОГ ЦЕНТРА БЕОГРАД & „Боје Европе“ у „Музичкој башти“ Ранчићеве куће

21. октобар 2021.

 

ХОР ДЕЧИЈЕГ КУЛТУРНОГ ЦЕНТРА БЕОГРАД

„Боје Европе“ у „Музичкој башти“ Ранчићеве куће

„Дани европске баштине“ у ванвременском и негованом амбијенту Ранчићеве куће, заштићеног споменика културе из 19. века, обележавају се разноврсним програмима, а посетиоце у петак 22. октобар у 11 часова очекује још једно изузетно извођење, када ће у „Музичкој баштинаступити Хор Дечијег културног центра Београд са програмом под називом „Боје Европе“, док се у галеријском простору Центра за културу Гроцка може погледати групна изложба радова са сазива 23. Ликовне колоније ГО Гроцка.

Ове године хор прославља значајан јубилеј, 10-годишњицу постајања на музичкој сцени.

Концерт „Боје Европе“ који ће Хор ДКЦ извести у „Музичкој башти“, недавно је премијерно извођен у оквиру Међународног сусрета деце Европе „Радост Европе“, и чине га класичне, народне и популарне композиције из 11 европских земаља - од Бетовена, Моцарта, Чајковског, до Битлса и Абе.

Хор Дечијег културног центра Београд (ДKЦБ) остварио је бројне самосталне концерте, међународна гостовања, учествовао је на фестивалима и такмичењима у земљи и иностранству, сарађивао са оркестрима и ансамблима, и издао три самостална ЦД-а. Хор ДKЦБ  је добитник бројних награда, а окупља  талентовану децу предшколског и основношкослког узраста, која у области певања показују посебну надареност, креативност и љубав према музици. Овај хор одликује добра вокална техника, чиста интонација, уједначена боја и пре свега музикалност младих извођача. Репертоар хора је разноврстан и обухвата различите музичке жанрове: од дечије, филмске, класичне, народне и староградске, до духовне музике, како домаћих, тако и страних аутора. Диригент, уметнички руководилац и оснивач хора је магистар дириговања Невена Ивановић.

МУЗИЧКА БАШТА свечано се затвара у петак 22. октобрa наступом еминетног Хора Дечијег културног центра Београд, са програмом „Боје Европе“. Центар за културу Гроцка је током 2021. године публици представио серију концерата и профилисани концепт, који је донео жанровску разноврсност, генерацијске и стилске разлике међу музичарима, ауторски приступ и мултикултуралност - као најважније одлике програма.

*Музички програм „Музичка башта“ Центра за културу Гроцка је подржан и суфинансиран средствима Републике Србије – Министарства културе и информисања, средствима Града Београда – Секретаријата за културу, као и подршком Општине Гроцка.

Улаз је слободан, уз поштовање здравствених мера заштите.

Из Центра за културу Гроцка поручују:

Добро дошли и - топло се обуците за догађај на отвореном!

 

Повезани садржај

18јануар2023
Изложба дечјих радова ЛИКОВНО ПУТОВАЊЕ 2022.

Изложба дечјих радова ЛИКОВНО ПУТОВАЊЕ 2022.

18 јануар 2023

Групна изложба дечјих радова „ЛИКОВНО ПУТОВАЊЕ 2022“, биће отворена у четвртак, 26. јануара у 18 часова у Ранчићевој кући, галерији Центра за културу Гроцка.