ХОР ДЕЧИЈЕГ КУЛТУРНОГ ЦЕНТРА БЕОГРАД & „Боје Европе“ у „Музичкој башти“ Ранчићеве куће

21. октобар 2021.

 

ХОР ДЕЧИЈЕГ КУЛТУРНОГ ЦЕНТРА БЕОГРАД

„Боје Европе“ у „Музичкој башти“ Ранчићеве куће

„Дани европске баштине“ у ванвременском и негованом амбијенту Ранчићеве куће, заштићеног споменика културе из 19. века, обележавају се разноврсним програмима, а посетиоце у петак 22. октобар у 11 часова очекује још једно изузетно извођење, када ће у „Музичкој баштинаступити Хор Дечијег културног центра Београд са програмом под називом „Боје Европе“, док се у галеријском простору Центра за културу Гроцка може погледати групна изложба радова са сазива 23. Ликовне колоније ГО Гроцка.

Ове године хор прославља значајан јубилеј, 10-годишњицу постајања на музичкој сцени.

Концерт „Боје Европе“ који ће Хор ДКЦ извести у „Музичкој башти“, недавно је премијерно извођен у оквиру Међународног сусрета деце Европе „Радост Европе“, и чине га класичне, народне и популарне композиције из 11 европских земаља - од Бетовена, Моцарта, Чајковског, до Битлса и Абе.

Хор Дечијег културног центра Београд (ДKЦБ) остварио је бројне самосталне концерте, међународна гостовања, учествовао је на фестивалима и такмичењима у земљи и иностранству, сарађивао са оркестрима и ансамблима, и издао три самостална ЦД-а. Хор ДKЦБ  је добитник бројних награда, а окупља  талентовану децу предшколског и основношкослког узраста, која у области певања показују посебну надареност, креативност и љубав према музици. Овај хор одликује добра вокална техника, чиста интонација, уједначена боја и пре свега музикалност младих извођача. Репертоар хора је разноврстан и обухвата различите музичке жанрове: од дечије, филмске, класичне, народне и староградске, до духовне музике, како домаћих, тако и страних аутора. Диригент, уметнички руководилац и оснивач хора је магистар дириговања Невена Ивановић.

МУЗИЧКА БАШТА свечано се затвара у петак 22. октобрa наступом еминетног Хора Дечијег културног центра Београд, са програмом „Боје Европе“. Центар за културу Гроцка је током 2021. године публици представио серију концерата и профилисани концепт, који је донео жанровску разноврсност, генерацијске и стилске разлике међу музичарима, ауторски приступ и мултикултуралност - као најважније одлике програма.

*Музички програм „Музичка башта“ Центра за културу Гроцка је подржан и суфинансиран средствима Републике Србије – Министарства културе и информисања, средствима Града Београда – Секретаријата за културу, као и подршком Општине Гроцка.

Улаз је слободан, уз поштовање здравствених мера заштите.

Из Центра за културу Гроцка поручују:

Добро дошли и - топло се обуците за догађај на отвореном!

 

Повезани садржај

18септембар2023
Ансамбл JANUSZ PRUSINOWSKI KOMPANIA у Ранчићевој кући

Ансамбл JANUSZ PRUSINOWSKI KOMPANIA у Ранчићевој кући

18 септембар 2023

Ансамбл JANUSZ PRUSINOWSKI KOMPANIA из Пољске наступиће у петак, 22. септембра у 19.30h у оквиру „Музичке баште“ Ранчићеве куће и манифестације „Дани европске баштине“.