Концерт ансамбла „КЛО кло“ у „Музичкој башти“ Ранчићеве куће

06. јун 2023.

 

Позивамо Вас на концерт ансамбла КЛО КЛО у „Музичкој башти“ Центра за културу Гроцка, у четвртак 8. јуна од 20 часова на летњој сцени баште Ранчићеве куће.

МУЗИЧКА БАШТА: Јубиларни 10 музички програм „Музичка башта“ установе током 2023. године наставља са профилисаним концептом који публици доноси жанровску разноврсност, генерацијске и стилске разлике међу музичарима, ауторски приступ и мултикултуралност – као најважније одлике програма. У програму учествују гости из земље и региона, а публици се као вид музичке едукације и популаризације уметничке музике, представља музика различитих жанрова, недовољно заступљена у медијском и јавном простору, са акцентом на аутентичном, етно и ауторском изразу.
 
Ансамбл „КЛО кло“: Музичка башта у ванвременском и негованом амбијенту Ранчићеве куће, заштићеног споменика културе, свечано се отвара у четвртак 8. јуна у 20 часова наступом ансамбла KЛО кло из Новог Сада, који чине шест музичких виртуоза : вокал (Вања Манић-Матић), хармоника (Лазар Новков), акустична гитара (Предраг Ђурић), контрабас (Ервин Малина), перкусије (Иштван Чик), саксофон и кларинет (Милан Јанчурић). КЛО кло од свог настанка доприносе нарочито франкофонији, делећи своје велико музичко искуство у извођењу. Занесени медитеранским духом и карипским мирисом љубави, овај акустични ансамбл се определио за изведбу управо тамо настањених музичких нота и жанровске разноликости.
 
Ранчићева кућа у Гроцкој је споменик културе од великог значаја за нашу земљу, аутентични варошки дом с почетка 19. века. Ова складна, скулпторално обликована лепотица народног неимарства бележи више од два века трајања и четири деценије културне намене, а сваком посетиоцу дарује незаборавну атмосферу свог ванвременског склада и спокоја. Варошка кућа, у којој „станује“ Центар за културу Гроцка, располаже галеријским простором опремљеним витринама, идеалним за поставке примењене уметности, али и негованом, пространом баштом која се користи као летња музичка сцена, радионичарски простор и галерија на отвореном.
Улаз на догађаје је слободан.
 
Исте вечери, биће уприличено отварање самосталне изложбе слика „Снови малог морнара“ уметника Зорана Круља, у Ранчићевој кући, галерији Центра за културу Гроцка.
 
Добро дошли!
 
 
* Јубиларна 10. „Музичка башта“ реализује се подршком Града Београда – Секретaријата за културу.

 

 

Повезани садржај