Концерт састава КАЛЕМ у „Музичкој башти“ Центра за културу Гроцка

04. јул 2022.

 

Наступ састава „КАЛЕМ"
МУЗИЧКА БАШТА 2022. Центра за културу Гроцка
Ранчићева кућа / 20. јул од 20 часова / улаз слободан

Концерт састава КАЛЕМ у „Музичкој башти“ Центра за културу Гроцка, биће одржан у среду 20. јула 2022. године од 20.30 часова на летњој сцени неговане баште Ранчићеве куће, чувеног споменика културе, и уједно лепотице народног градитељства Београда и Србије. Исте вечери нас очекује и свечано отварање VIII групне изложбе „СТВАРАЛАЧКА ГРОЦКА 2022“, традиционалне годишње изложбе која презентује рад уметника који живе или стварају на територији Општине Гроцка, о чему ће ускоро бити више речи.
 
Састав „Калем“ изводи традиционалну музику Балкана одевену у ново рухо. Њена лепота је у једноставности и идеји коју носи - приближити савременог човека културном наслеђу које ово поднебље чува. „Калем“ чине професионални, академски музичари Стефан Илић (вокал/виолина) и Душан Поповић Липовац (гитара).
 
Летњи музички програм „Музичка башта“ Центра за културу Гроцка реализује се подршком Града Београда – Секретаријата за културу.

Улаз је слободан. Добро дошли!

*Ранчићева кућа у Гроцкој у којој „станује“ Центар за културу Гроцка, такође је и споменик културе од великог значаја за нашу земљу и аутентични варошки дом Београда и Србије с почетка 19. века. Ова складна, скулпторално обликована лепотица народног неимарства бележи више од два века трајања и четири деценије културне намене, а сваком посетиоцу дарује незаборавну атмосферу свог ванвременског склада и спокоја. Сведочанство је традиције и трајања, и сматра се да је једина сачувана кућа косовског типа на територији града Београда.
Ранчићева кућа је постала познато име и незаобилазна дестинација за излетнике. Лепотица народног неимарства, баш као и читава Гроцка, привлачи својим амбијентом, али и бројним причама објављеним у штампаним и електронским медијима. У оквиру излетничких посета Гроцкој, редовно се уприличи и посета Ранчићевој кући, која сем приче о свом вековном трајању, нуди и нову актуелну изложбу.
 
 
 

 

Повезани садржај