Ла банда у "Музичкој башти" Ранчићеве куће

15. јун 2019.

 


У „Музичкој башти“ Центра за културу Гроцка, пред старим бунаром Ранчићеве куће у петак 14. јуна наступио је распевани женски тамбурашки састав Ла банда. Младе Новосађанке у цветним хаљинама су пред бројном публиком приказале атрактиван наступ и спој традиције, кабареа и младости, измамивши бројне аплаузе.

Девојачки бенд основан је крајем 2013. године са жељом да на тамбурама изводи популарну, филмску и ауторску музику, као и одабране мелодије севдалинки. Наступиле су Јелена Сабо, прим, Бранка Биберџић, контра, Милица Лерић,бас, пратећи вокал, Неда Радман, басприм, Милана Миланковић, прим, пратећи вокал, Љубица Павловић, басприм, пратећи вокал, Сања Ћеран,перкусије, Александра Kрстић, вокални солиста.

Музичка башта у Гроцкој током летњих месеци представља бројне гостујуће саставе из земље и ширег региона, са акцентом на аутентичном и ауторском изразу који је најмање заступљен на јавној сцени.

Улаз на музичке догађаје је слободан, а музички програм су подржали Министарство културе и информисања, Секретаријат за културу, општина Гроцка и Аустријски културни форум у Београду.

 

Повезани садржај