Majamisty TriO: Џез у „Музичкој башти“ Ранчићеве куће

04. септембар 2021.

 

У ванвременском амбијенту Ранчићеве куће, на летњој сцени овог познатог варошког здања с почетка 19. века наступио је џез састав Мајамисти трио у оквиру Летњег музичког програма „Музичка башта“.

Овим концертом, „Музичка башта“ Центра за културу Гроцка наставља са серијалом наступа и профилисаним концептом који, са гостима из земље и региона, негује жанровску разноврсност, генерацијске и стилске разлике, ауторски приступ и мултикултуралност - као најважније одлике програма, са акцентом на аутентичном и ауторском изразу.
 
Бенд који се наметнуо као један од најзначајнијих домаћих џез састава млађе и средње генерације, иза себе има три албума, и наступа у саставу Маја Алвановић-клавир, Ервин Малина-контрабас, Лав Kовач-бубњеви. Тајна њиховог успеха је, кажу, у нетипичном џезерском сазревању главне покретачке снаге бенда – новосадске ауторке, пијанисткиње Маје Алвановић. Kласично школована и са богатим искуством у педагошком раду, заљубљена у џез музику, окренула се компоновању. У музици успешно спаја два света – деликатни класичарски сензибилитет и савремени европски џез. Пред расположеном публиком, представили су ауторске композиције и потврдили своје место на домаћој џез сцени.
 
„Музичку башту“ Центра за културу Гроцка подржали су Министарство културе, градски Секретаријат за културу и општина Гроцка.

 
Галерију фотографија можете погледати у ФБ албуму Центра за културу Гроцка ОВДЕ. 

 

Повезани садржај

06јун2023
Галерија Ранчићева кућа и „Музичка башта“ - Изложба слика СНОВИ МАЛОГ МОРНАРА и Концерт ансамбла „КЛО кло“

Галерија Ранчићева кућа и „Музичка башта“ - Изложба слика СНОВИ МАЛОГ МОРНАРА и Концерт ансамбла „КЛО кло“

06 јун 2023

Позивамо Вас на отварање изложбе слика „Снови малог морнара“ уметника Зорана Круља и концерт ансамбла КЛО КЛО, у четвртак 8. јуна од 19h у Ранчићевој кући.