„Милан Николић и Банда“ у Музичкој башти Гроцке

20. јул 2019.

 

У „Музичкој башти“ Центра за културу Гроцка, на летњој сцени Ранчићеве куће наступио је домаћи састав „Милан Николић & Банда“ предвођен прослављеним хармоникашем, носиоцем бројних признања. Милан Николић је дипломирао на музичкој академији у Паризу, а памтимо га и као победника „Беовизије 2009“ са песмом „Ципела“.

На отвореној сцени заштићеног културног добра грочанске вароши публика је овацијама пропратила традиционалне нумере, као и песме са албума “Bravos” из 2018. године, као што су „Јужна пруга“, Свадба“, „поподне у Паризу“...

Састав чине Милан Николић, хармоника, Марија Миленковић, вокал, Славиша Терзић, Бојан Јовановић, клавијатуре, Зоран Миленковић, бубањ, Марко Јокић, Никола Станојевић, гитара, Урош Давидовић, саксофон, кларинет, Никола Маринковић, виолина.


„Музичка башта“ током 2019. године представља гостујуће саставе из земље и ширег региона и обухвата музику различитих жанрова, са акцентом на аутентичном и ауторском изразу. Програм су подржали Министарство културе, Секретаријат за културу, општина Гроцка, и Аустријски културни форум у Београду, а улаз на музичке догађаје је бесплатан.

 

Повезани садржај

22јул2021
Програм „53. Грочанских свечаности“

Програм „53. Грочанских свечаности“

22 јул 2021

„Грочанске свечаности“ су манифестација која на изузетан начин представља културне, туристичке, спортске и пољопривредне потенцијале општине Гроцка.