МУЗИЧКА БАШТА 2019: Наступ a capella састава „Рођенице“ на Видовдан у Ранчићевој кући

26. јун 2019.

 

 

 

- Домаћи a capella трио „Рођенице“ наступиће на летњој сцени Ранчићеве куће на Видовдан, 28. јуна од 20.30 часова у оквиру музичког програма „Музичка башта“ Центра за културу Гроцка. 
У амбијенту заштићеног културног добра грочанске вароши, представиће сеоске и варошке песме у традиционалном вокалном извођењу.

Рођенице су a capella трио оформљен 2009. године током заједничког студирања на Академији уметности у Новом Саду. Репертоар овог састава се готово у потпуности заснива на сеоским и варошким песмама са поднебља бивше Југославије, које изводе по принципу што аутентичнијег традиционалног вокалног израза. Међутим, уметничка радозналост је Рођенице водила ка истраживању „нових“ традиција и савременом изразу народне музике, те су сарађивале са различитим инструменталним саставима преиспитујући токове од прошлости до садашњости у музици којој су опредељене. 
Почетком ове године су издале свој први албум под називом „Свадбенице“.

„Музичка башта“ током 2019. године представља гостујуће саставе из земље и ширег региона. Програм обухвата мултикултурални приступ и музику различитих жанрова, са акцентом на аутентичном и ауторском изразу који је најмање заступљен у јавном и медијском простору.

*Музички програм „Музичка башта“ Центра за културу Гроцка је подржан и суфинансиран средствима Републике Србије - Министарства културе и информисања, средствима Града Београда - Секретаријата за културу, као и подршком ГО Гроцка и Аустријског културног форума у Београду.

Улаз на музичке догађаје је слободан. 
Добро дошли!

 

Повезани садржај

29март2020
Мала ликовна интернет радионица за децу

Мала ликовна интернет радионица за децу

29 март 2020

Добар дан децо, добро дошли на нашу прву Ликовну интернет радионицу! Ко може, нека изволи и нека нам се придужи. Прва тема Мале радионице је ВРАБАЦ - симбол Београда.