МУЗИЧКА БАШТА 2019: Наступ a capella састава „Рођенице“ на Видовдан у Ранчићевој кући

26. јун 2019.

 

 

 

- Домаћи a capella трио „Рођенице“ наступиће на летњој сцени Ранчићеве куће на Видовдан, 28. јуна од 20.30 часова у оквиру музичког програма „Музичка башта“ Центра за културу Гроцка. 
У амбијенту заштићеног културног добра грочанске вароши, представиће сеоске и варошке песме у традиционалном вокалном извођењу.

Рођенице су a capella трио оформљен 2009. године током заједничког студирања на Академији уметности у Новом Саду. Репертоар овог састава се готово у потпуности заснива на сеоским и варошким песмама са поднебља бивше Југославије, које изводе по принципу што аутентичнијег традиционалног вокалног израза. Међутим, уметничка радозналост је Рођенице водила ка истраживању „нових“ традиција и савременом изразу народне музике, те су сарађивале са различитим инструменталним саставима преиспитујући токове од прошлости до садашњости у музици којој су опредељене. 
Почетком ове године су издале свој први албум под називом „Свадбенице“.

„Музичка башта“ током 2019. године представља гостујуће саставе из земље и ширег региона. Програм обухвата мултикултурални приступ и музику различитих жанрова, са акцентом на аутентичном и ауторском изразу који је најмање заступљен у јавном и медијском простору.

*Музички програм „Музичка башта“ Центра за културу Гроцка је подржан и суфинансиран средствима Републике Србије - Министарства културе и информисања, средствима Града Београда - Секретаријата за културу, као и подршком ГО Гроцка и Аустријског културног форума у Београду.

Улаз на музичке догађаје је слободан. 
Добро дошли!

 

Повезани садржај