МУЗИЧКА БАШТА 2019: Наступ сарајевског састава „Диванхана“ у Грочанској чаршији

23. јул 2019.

 


Центар за културу Гроцка 

МУЗИЧКА БАШТА 2019 

Диванхана

29. јул од 21 час

 у Грочанској чаршији (Булевар ослобођења, Гроцка)

 

Познати сарајевски састав „Диванхана“ наступиће на летњој сцени у Грочанској чаршији у петак 29. јуна од 21 час у оквиру програма „Музичка башта“ Центра за културу и културно-туристичке манифестације „Грочанске свечаности“ Градске општине Гроцка.

Диванхана је босанскохерцеговачки севдах састав који изводи традиционалну музику у новим аранжманима, а који су настали уз утицај џез, поп и класичне музике 20. века. Бенд је почетком 2009. године основала група младих студената Музичке Академије у Сарајеву. Намера састава је неговање и представљање не само урбане традиционалне музике Босне и Херцеговине, већ и традиционалне музике земаља Балкана, са пажљивим фокусом на севдалинци.

У амбијенту заштићеног културног добра грочанске вароши, „Музичка башта“ током 2019. године представља гостујуће саставе из земље и ширег региона. Програм обухвата мултикултурални приступ и музику различитих жанрова, са акцентом на аутентичном и ауторском изразу који је најмање заступљен у јавном и медијском простору.

*Музички програм „Музичка башта“ Центра за културу Гроцка подржали су Република Србија - Министарство културе и информисања, Град Београд - Секретаријат за културу, Градска општина Гроцка, и Аустријски културни форум у Београду.

Улаз на музичке догађаје је слободан. 
Добро дошли!

 

Повезани садржај

22јул2021
Програм „53. Грочанских свечаности“

Програм „53. Грочанских свечаности“

22 јул 2021

„Грочанске свечаности“ су манифестација која на изузетан начин представља културне, туристичке, спортске и пољопривредне потенцијале општине Гроцка.