МУЗИЧКА БАШТА 2019: Наступ сарајевског састава „Диванхана“ у Грочанској чаршији

23. јул 2019.

 


Центар за културу Гроцка 

МУЗИЧКА БАШТА 2019 

Диванхана

29. јул од 21 час

 у Грочанској чаршији (Булевар ослобођења, Гроцка)

 

Познати сарајевски састав „Диванхана“ наступиће на летњој сцени у Грочанској чаршији у петак 29. јуна од 21 час у оквиру програма „Музичка башта“ Центра за културу и културно-туристичке манифестације „Грочанске свечаности“ Градске општине Гроцка.

Диванхана је босанскохерцеговачки севдах састав који изводи традиционалну музику у новим аранжманима, а који су настали уз утицај џез, поп и класичне музике 20. века. Бенд је почетком 2009. године основала група младих студената Музичке Академије у Сарајеву. Намера састава је неговање и представљање не само урбане традиционалне музике Босне и Херцеговине, већ и традиционалне музике земаља Балкана, са пажљивим фокусом на севдалинци.

У амбијенту заштићеног културног добра грочанске вароши, „Музичка башта“ током 2019. године представља гостујуће саставе из земље и ширег региона. Програм обухвата мултикултурални приступ и музику различитих жанрова, са акцентом на аутентичном и ауторском изразу који је најмање заступљен у јавном и медијском простору.

*Музички програм „Музичка башта“ Центра за културу Гроцка подржали су Република Србија - Министарство културе и информисања, Град Београд - Секретаријат за културу, Градска општина Гроцка, и Аустријски културни форум у Београду.

Улаз на музичке догађаје је слободан. 
Добро дошли!

 

Повезани садржај