Наступ етно-групе „Гергина“ у Ранчићевој кући

23. септембар 2019.

 

 

МУЗИЧКА БАШТА и „Дани европске баштине“:
Наступ етно-групе „Гергина“ у Ранчићевој кући
27. септембар у 19 часова

- Етно-група „ГЕРГИНА“ наступиће на летњој сцени Ранчићеве куће у петак 27. септембра у 19 часова, у оквиру програма „Музичка башта“ Центра за културу Гроцка и манифестације „Дани европске баштине“.

Етно-групу „Гергина“ чине етно-вокали и пратећи оркестар (хармоника и фрула). Формирана је 2011. године у циљу очувања влашке изворне песме, од када бележи бројне наступе на домаћим и иностраним фестивалима традиционалне музике. У оквиру пројекта „Најлепше влашке песме“ група је снимила две песме, а 2015. године албум са 11 изворних влашких песама у сарадњи са Националним саветом Влаха. Етно група наступа у саставу: Слободанка Петровић, Снежана Челојевић, Елизабета Дајић, Жикица Максимовић, Данијела Станковић и Љиљана Несторовић-Ђокић. Инструменталнисти оркестра су Јовица Миљковић - хармоника, Витомир Станојевић - фрула.
„Музичка башта“ у Ранчићевој кући, амбијенту заштићеног културног добра грочанске вароши током 2019. године представља гостујуће саставе из земље и ширег региона. Програм обухвата мултикултурални приступ и музику различитих жанрова, са акцентом на аутентичном и ауторском изразу који је најмање заступљен у јавном и медијском простору.

*Музички програм „Музичка башта“ Центра за културу Гроцка подржали су Република Србија - Министарство културе и информисања, Град Београд - Секретаријат за културу, Градска општина Гроцка, и Аустријски културни форум у Београду.

Улаз на музичке догађаје је слободан.
Добро дошли!

 

Повезани садржај