Наступ етно-групе „Гергина“ у Ранчићевој кући

23. септембар 2019.

 

 

МУЗИЧКА БАШТА и „Дани европске баштине“:
Наступ етно-групе „Гергина“ у Ранчићевој кући
27. септембар у 19 часова

- Етно-група „ГЕРГИНА“ наступиће на летњој сцени Ранчићеве куће у петак 27. септембра у 19 часова, у оквиру програма „Музичка башта“ Центра за културу Гроцка и манифестације „Дани европске баштине“.

Етно-групу „Гергина“ чине етно-вокали и пратећи оркестар (хармоника и фрула). Формирана је 2011. године у циљу очувања влашке изворне песме, од када бележи бројне наступе на домаћим и иностраним фестивалима традиционалне музике. У оквиру пројекта „Најлепше влашке песме“ група је снимила две песме, а 2015. године албум са 11 изворних влашких песама у сарадњи са Националним саветом Влаха. Етно група наступа у саставу: Слободанка Петровић, Снежана Челојевић, Елизабета Дајић, Жикица Максимовић, Данијела Станковић и Љиљана Несторовић-Ђокић. Инструменталнисти оркестра су Јовица Миљковић - хармоника, Витомир Станојевић - фрула.
„Музичка башта“ у Ранчићевој кући, амбијенту заштићеног културног добра грочанске вароши током 2019. године представља гостујуће саставе из земље и ширег региона. Програм обухвата мултикултурални приступ и музику различитих жанрова, са акцентом на аутентичном и ауторском изразу који је најмање заступљен у јавном и медијском простору.

*Музички програм „Музичка башта“ Центра за културу Гроцка подржали су Република Србија - Министарство културе и информисања, Град Београд - Секретаријат за културу, Градска општина Гроцка, и Аустријски културни форум у Београду.

Улаз на музичке догађаје је слободан.
Добро дошли!

 

Повезани садржај

22јул2021
Програм „53. Грочанских свечаности“

Програм „53. Грочанских свечаности“

22 јул 2021

„Грочанске свечаности“ су манифестација која на изузетан начин представља културне, туристичке, спортске и пољопривредне потенцијале општине Гроцка.