РУСКА ЕТНО-РАДИОНИЦА „ДРУГИЕ БЕРЕГА" у Гроцкој: „Музичка башта“ за „Дане европске баштине“

21. септембар 2021.

 

Руска етно-радионица Другие берега" гостује у Гроцкој у четвртак 23. септембра у оквиру музичког програма „Музичка башта“ Центра за културу Гроцка, а едукативни мултикултурални догађај за најмлађе је приређен за „Дане европске баштине“ 2021. у Београду.

У сарадњи са ОШ „Илија Гарашанин“, „Другие берега" представиће ђацима изворну народну културу Русије, и то од руског плеса и извођења песама a capella и уз пратњу народних инструмената, до креативне радионице „Руска традиционална лутка“ и израде народних руских лутака за децу.

Этностудия Другие берега" се састоји од пет чланица које потичу из Русије, a живе у Србији. Како кажу, у нашу земљу су дошле из различитих разлога, овде су се среле и упознале, при чему су се у Русији бавиле фолклором и етнографијом, певале у ансамблима и студирале етномузикологију.

Спаја их је љубав према руској традицији и култури, а циљ етно-радионица "Другие берега" јесте представљање изворне руске традиције и културе широј публици, и првенствено деци и младима.

 *Летњи музички програм  МУЗИЧКА БАШТА Центра за културу Гроцка у периоду јун-октобар 2021. године публици у Гроцкој представља гостујуће саставе из земље и региона.  Музички програм „Музичка башта“ је подржан и суфинансиран средствима Републике Србије – Министарства културе и информисања, средствима Града Београда – Секретаријата за културу, као и подршком Општине Гроцка.

 

Повезани садржај

08децембар2023
Диван-трибина „ЧАЈАНКА СА ПОРОДИЦОМ КОСТИЋ“

Диван-трибина „ЧАЈАНКА СА ПОРОДИЦОМ КОСТИЋ“

08 децембар 2023

Добродошли у Ранчићеву кућу на диван трибину „ЧАЈАНКА СА ПОРОДИЦОМ КОСТИЋ“ новинарке Смиљане Попов „Београд за почетнике“, у петак, 15. децембра у 17 часова.