Креативни новембар на Ликовној радионици у Гроцкој

18. новембар 2019.

 

Истраживање и упознавање са новим ликовним техникама није изостало у новембарском раду ликовне радионице „Ликовно путовање“ у Гроцкој. Полазници су путовали у праисторију, па је отуд рад са децом био посвећен техници угљена.

Већи број деце се по први пут упознао са овим материјалом и истраживао његове могућности. С обзиром да је реч о техници којом су се први служили пећински људи осликавајући зидове пећина, отуда је и избор теме било управо пећинско сликарство, са којим су се полазници сусрели по први пут. Наредна тема биле су дивље и домаће животиње - с акцентом на магарцу и његовим особинама. Магарац је познат као племенита, издржљива али и пословично тврдоглава животиња која је служила човеку од давнина, а нашла се и у многим баснама... Радови су изведени угљеном, или у комбинацији угљен и креда на пак папиру.

Радионицу у Гроцкој води Марион Дедић, дипл. сликарка.
Термини рада радионице: среда и петак 14:00 - 15:30 часова;
Место: ОШ ,,Илија Гарашанин“ у Гроцкој, кабинет за техничко образовање;

За пријављивање и додатне информације:
Марион Дедић, 063 346 949
Центар за културу Гроцка, 011 850 23 21

*Ликовна радионица Центра за културу Гроцка у јесењем циклусу подучава полазнике да истражују и изражавају се на ликовно креативан начин применом различитих уметничких техника и упознаје их са основама ликовног језика.

Циљ радионице је да негује и подстиче дечју машту и стваралаштво, развија осећај за лепо, као и осећај за тимски рад и пријатељство. У складу са узрастом, полазницима је омогућено да користе литературу – монографије, каталоге, и на тај начин се упознају са делима познатих уметника.

Ликовну радионицу Центра за културу Гроцка подржао је Секретаријат за културу Града Београда.

 

 

 

Повезани садржај