ОБУКА ЗА ПИСАЊЕ ПРОЈЕКАТА у Ранчићевој кући

29. мај 2017.

 

Центар за културу општине Гроцка у Ранчићевој кући овог и наредног викенда спроводи обуку за писање предлога пројеката под називом „Пројектни језик активне заједнице 2017“ која обухвата припрему конкурсне документације на јавне позиве за финансирање пројеката.
Први радни дан обуке у суботу, 27. маја, протекао је у знаку међусобног упознавања као и са материјом и пројектним циклусом.

У излетничком амбијенту зеленила баште споменика културе у Гроцкој, полазници из различитих јавних и приватних сектора током четири дана обуке стећи ће основна знања о процесу израде предлога пројекта.
Основни пројектни задаци и тема рада су дефинисање друштвеног проблема који се жели решити пројектом, затим циљева, циљне групе и корисника пројекта, разрада активности, израда буџета, формирање партнерстава, упознавање са е-апликацијом за европске програме. Сам процес аплицирања код различитих домаћих и ЕУ фондова је сложен, док се финансијска средства додељују искључиво детаљно испланираним и разрађеним пројектима по основу јасно дефинисаних критеријума евалуације.
Отуд је основни циљ тренинга пружити полазницима познавање методологије израде пројеката коју могу применити у даљем раду.

Организатор тренинга је Центар за културу Гроцка, а тренинг воде Дејана Балтес, координаторка Канцеларије за младе Града Суботице и Бојан Милосављевић, пројектни менаџер са искуством у координирацији међународних и ЕУ пројеката.

 

Повезани садржај

25мај2020
 МАГИЧНИ брег изнад Гроцке

МАГИЧНИ брег изнад Гроцке

25 мај 2020

Поводом 25. маја, дана када је рођен доживотни председник бивше Југославије, дневни лист ПОЛИТИКА доноси причу о једном од његових омиљених места.