Археолошка радионица са кустосима из Музеја, за ђаке из Гроцке

10. октобар 2018.

 

 

У уторак, 9. октобра У Рачићевој кући, седишту Центра за културу Гроцка, у сарадњи са Музејом града Београда и ОШ „Илија Гарашанин“ одржана је права археолошка радионица за ђаке из Гроцке, уприличена поводом манифестације „Дани европске баштине“, која у старој вароши крај Дунава још увек траје.

Археолози из Музеја града Београда, кустоси Драгана Стојић и Ана Живић, овом приликом су ученицима четвртог разреда приказале шта је то посао археолога, како се обављају ископавања, шта с е ради са пронађеним предметима, које све материјале и алате користе, и нарочито, како се поступа са фрагментима.

Ђаци су за ову прилику од кућа понели старе и окрњене керамичке шоље и чиније, како би их на лицу места третирали као археолошки налаз уз надзор кустоскиња и учитељице Славице Влаисављевић.

Након успешне археолошке радионице, ђаци су у пратњи кустоса из Музеја Града Београда и Центра за културу Гроцка, посетили Легат др Александра Костића, каоо би се на лицу места упознали са правим археолошким налазима.

 

Повезани садржај

25мај2020
 МАГИЧНИ брег изнад Гроцке

МАГИЧНИ брег изнад Гроцке

25 мај 2020

Поводом 25. маја, дана када је рођен доживотни председник бивше Југославије, дневни лист ПОЛИТИКА доноси причу о једном од његових омиљених места.