Ликовна радионица Центра за културу Гроцка у Калуђерици

03. децембар 2018.

 

 

Полазници Ликовне радионице Центра за културу Гроцка која се одржава у Калуђерици, у месецу новембру бавили су се израдом сувенира посвећених Калуђерици, месту у коме живе и расту.

Рађене су скице у техници дрвених бојица на папиру, касније су у глини направљене кућице, које су након сушења и обојене. Друга врста сувенира је инспирисана плаво-белим порцеланом који је из Кине стигао у Енглеску, и до дан данас остао популаран. У интерпретацији Ликовне радионице он је израђен на картонским тањирићима, фломастером и др., а инспирација је била архитектура Калуђерице. Затим су полазници "путовали" у античку Грчку, радили чувене вазе и стубове, и упознали се са техником зграфито. Путовање су наставили и у Египту, цртајући фараоне и хијероглифе.

Задатак „Маки, Марко и Муса“ био је посвећен српском графичару и сликару Браниславу Макешу и његовим сликама Марко Краљевић и Муса Арбанаса, изложеним у склопу изложбе „Поклоњење“. Упознали смо Макија, Марка и Мусу, слушали (већина по први пут) како народна епска песма звучи певана уз гусле, наставили са Рамбом Амадеусом и Партибрејкерсима... заокружујући дружење и рад.

Ликовна радионица Центра за културу Гроцка се одржава уторком и четвртком у кабинету за ликовну културу ОШ ,,Милоје Васић“ у Калуђерици. Радионицу води Мика Ловре, дипл. примењена уметница.

Термини рада радионице: уторак и петак од 15:30 до 17:00 часова;
Место: ОШ ,,Милоје Васић“ у Калуђерици, кабинет за ликовну културу;

За пријављивање и додатне информације:
Мика Ловре, 064 283 0501
Центар за културу Гроцка, 011 850 23 21

 

Повезани садржај

25мај2020
 МАГИЧНИ брег изнад Гроцке

МАГИЧНИ брег изнад Гроцке

25 мај 2020

Поводом 25. маја, дана када је рођен доживотни председник бивше Југославије, дневни лист ПОЛИТИКА доноси причу о једном од његових омиљених места.