Одржан је показни час Ликовне радионице у Врчину (мала школа)

23. јануар 2019.

 

 

 

У уторак, 22. јануара одржан је показни час Ликовне радионице Центра за културу Гроцка за ученике I/4 и II/3 разреда мале школе ОШ ,,Свети Сава'' у Врчину. До реализације часа је дошло на занимљив начин и околним, али правим путем :) - након утисака са групне изложбе дечјих радова ,,Ликовно путовање" у Ранчићевој кући, насталих на Ликовним радионицама Центра за културу Гроцка. Укратко, показни час је резултат иницијативе једног од родитеља, која је наишла на плодно тле и сарадњу са учитељицом Верицом Алавањом и уметницом Миком Ловре која руководи Ликовном радионицом Центра за културу Гроцка у Калуђерици.

Дуго ишчекивани дан за ликовни догађај је дошао, а ученици два одељења мале школе у Врчину су имали прилику да се ликовним путем упознају са важном и драгоценом културном баштином у свом окружењу - древном Винчанском културом.

Ђаци су најпре чули, њиховом узрасту прилагођену, причу о винчанској култури, њеним особинама и значају, а потом прешли на креативни део дружења и реализацију својих идеја. 
Ликовни задатак ученика био је да по мотивима из винчанске културе дизајнирају мајице које би носили, или пак некоме поклонили. Млади другари су се у улози дизајнера снашли врло успешно, добро су се забављали, и креирали врло занимљива визуелна решења.

Радионицу је водила примењена уметница Мика Ловре, програмска сарадница Центра за културу Гроцка, уз подршку учитељица Верице Алавање и Слађане Вагић.

 

 

Повезани садржај

25мај2020
 МАГИЧНИ брег изнад Гроцке

МАГИЧНИ брег изнад Гроцке

25 мај 2020

Поводом 25. маја, дана када је рођен доживотни председник бивше Југославије, дневни лист ПОЛИТИКА доноси причу о једном од његових омиљених места.