Радови Ликовне радионице и на изложби Мини РестАРТ-а

23. март 2020.

 

ОБЈАВЉЕНИ су резултати 2. Међународног дечјег ликовног конкурса Мини рестАРТ

У жељи да подржи дечје стваралаштво и подели лепу вест, Центар за културу Гроцка с поносом обавештава да су радови деце из Гроцке и Калуђерице - полазника Ликовне радионице установе, изабрани за међународну дечју изложбу, док је рад ПетраЂаниша (8) из Калуђерице посебно похваљен.

На 2. Међународни дечји ликовни конкурс Мини рестАРТ „Скривени свет буба и инсеката“ одазвали су се учесници из 30 држава од 4 до 18 година старости, а на конкурс је пристигло 8844 радова. Велики број радова и одличних ликовних остварења говори да је тема конкурса била за децу и ликовне педагоге веома инспиративна.

Одабрани учесници, полазници Ликовне радионице у Гроцкој (одржава се у ОШ "Илија Гарашанин"): Никола Трифуновић, Коста Станимировић, Мирка Мишковић, Невена Ђокић, Василије Јоксимовић. Ликовни педагог је Марион Дедић.

Одабрани учесници, полазници Ликовне радионице у Калуђерици (одржава се у ОШ "Милоје Васић"): Вељко Стојановић , Вања Матић, Милица Опачић, Лола Лаудановић и Петар Ђаниш, који је овом приликом добио посебну похвалу за свој рад. Ликовни педагог је Мика Ловре.

Честитамо на постигнутом успеху ликовним педагозима и њиховим ђацима, а међу њима и одабраним учесницима и њиховим другарима који нису ушли у ужи избор, јер њихов успех је тимски, читаве радионице.

Стручни жири доделио је награде и више похвала у свакој категорији, као и похвале менторима за најуспешније збирке ликовних радова. Пристигле радове прегледао је жири у саставу др Ана Милошевић, историчарка уметности, Вера Станишић-Рончевић, дипл. сликарка, Тања Павловић Панов, дипл. сликарка, мр Снежана Гроздановић, ауторка пројекта, и мр Драган Цветковић, самостални уметник.

*НАПОМЕНА: Због ширења коронавируса на територији Републике Србије на снази је ванредно стање и ограничено кретање грађана. Сходно ситуацији и даљим мерама које буде предузимала наша држава, учесници ће бити благовремено обавештени о термину изложбе. Уколико наведена ситуација буде на снази дуже време, дипломе и похвале деца ће добити е-поштом у форми ЈПГ документа.

 

Повезани садржај

26март2020
Мале приче о културним добрима Гроцке

Мале приче о културним добрима Гроцке

26 март 2020

„Мале приче о културним добрима општине Гроцка“ посетиоце сајта и друштвених мрежа кроз историјске фотографије и текстове упознаје са вредностима у окружењу.

16март2020
ОБАВЕШТЕЊЕ

ОБАВЕШТЕЊЕ

16 март 2020

На основу Oдлуке о увођењу ванредног стања Центар за културу Гроцка одлаже реализацију редовних програма за посетиоце и кориснике.