Радови Ликовне радионице и на изложби Мини РестАРТ-а

23. март 2020.

 

ОБЈАВЉЕНИ су резултати 2. Међународног дечјег ликовног конкурса Мини рестАРТ

У жељи да подржи дечје стваралаштво и подели лепу вест, Центар за културу Гроцка с поносом обавештава да су радови деце из Гроцке и Калуђерице - полазника Ликовне радионице установе, изабрани за међународну дечју изложбу, док је рад ПетраЂаниша (8) из Калуђерице посебно похваљен.

На 2. Међународни дечји ликовни конкурс Мини рестАРТ „Скривени свет буба и инсеката“ одазвали су се учесници из 30 држава од 4 до 18 година старости, а на конкурс је пристигло 8844 радова. Велики број радова и одличних ликовних остварења говори да је тема конкурса била за децу и ликовне педагоге веома инспиративна.

Одабрани учесници, полазници Ликовне радионице у Гроцкој (одржава се у ОШ "Илија Гарашанин"): Никола Трифуновић, Коста Станимировић, Мирка Мишковић, Невена Ђокић, Василије Јоксимовић. Ликовни педагог је Марион Дедић.

Одабрани учесници, полазници Ликовне радионице у Калуђерици (одржава се у ОШ "Милоје Васић"): Вељко Стојановић , Вања Матић, Милица Опачић, Лола Лаудановић и Петар Ђаниш, који је овом приликом добио посебну похвалу за свој рад. Ликовни педагог је Мика Ловре.

Честитамо на постигнутом успеху ликовним педагозима и њиховим ђацима, а међу њима и одабраним учесницима и њиховим другарима који нису ушли у ужи избор, јер њихов успех је тимски, читаве радионице.

Стручни жири доделио је награде и више похвала у свакој категорији, као и похвале менторима за најуспешније збирке ликовних радова. Пристигле радове прегледао је жири у саставу др Ана Милошевић, историчарка уметности, Вера Станишић-Рончевић, дипл. сликарка, Тања Павловић Панов, дипл. сликарка, мр Снежана Гроздановић, ауторка пројекта, и мр Драган Цветковић, самостални уметник.

*НАПОМЕНА: Због ширења коронавируса на територији Републике Србије на снази је ванредно стање и ограничено кретање грађана. Сходно ситуацији и даљим мерама које буде предузимала наша држава, учесници ће бити благовремено обавештени о термину изложбе. Уколико наведена ситуација буде на снази дуже време, дипломе и похвале деца ће добити е-поштом у форми ЈПГ документа.

 

Повезани садржај

25мај2020
 МАГИЧНИ брег изнад Гроцке

МАГИЧНИ брег изнад Гроцке

25 мај 2020

Поводом 25. маја, дана када је рођен доживотни председник бивше Југославије, дневни лист ПОЛИТИКА доноси причу о једном од његових омиљених места.