Жрново и Авала: Ликовна радионица проширена је и на Врчин

10. мај 2019.

 

 
 

Након популарних Ликовних радионица у Гроцкој и Калуђерици, Центар за културу је своје ликовне и едукативне ресусре проширио и на Врчин.

Први дан ликовне радионице Центра за културу Гроцке у основној школи "Св. Сава" у Врчину окупио је бројне малишане узраста од првог до четвртог разреда. Тема којом је започела радионица била је пејзаж Врчина, њиховог родног места занимљивог по разиграном, валовитом рељефу и погледу на Авалу: место некадашњег средњовековног града Жрнова, данас са торњем као првим симболом наше модерне престонице. Авала је кроз векове за Винчанце, Келте, Римљане, Турке, Аусторугаре и Немце, а потом Југословене и Србе, свима била ослонац и оријентир. Млади креативци нису само подражавали крајолик; обојили су га како бојом, тако и емоцијама, и саопштили лични доживљај о свом окружењу.

Најмлађи полазници имаће прилике да кроз креативан рад упознају историју и културу наше општине, као и знаменитости и богатства којима се истиче. До недавно скоро заборављени локалитет, Гроцка се буди као археолошко, туристичко и свако друго благо. Радионица ће се одржавати до краја школске године, и у том периоду ћемо настојати да визија о локалној културној баштини буде оживљена кроз дечји дух и машту, првенствено кроз цртеж и линију као архетипе ликовности.

- Место одржавања: сваког четвртка и петка у кабинету за ликовну културу ОШ “Свети Сава” у центру Врчина. 
- Термини су: поподневна смена од 12:45 до 13:45 часова и преподневна смена од 12:25 до 13:20 часова. Следеће недеље смо преподневна смена. 
- Радионицу води Невена Марковић, мастер примењени уметник - графичар.

За додатне информације и пријаве:
Невена Марковић, 064 052 55 67
Центар за културу Гроцка, 011 8502 23 21

 

Повезани садржај

25мај2020
 МАГИЧНИ брег изнад Гроцке

МАГИЧНИ брег изнад Гроцке

25 мај 2020

Поводом 25. маја, дана када је рођен доживотни председник бивше Југославије, дневни лист ПОЛИТИКА доноси причу о једном од његових омиљених места.