Жрново и Авала: Ликовна радионица проширена је и на Врчин

10. мај 2019.

 

 
 

Након популарних Ликовних радионица у Гроцкој и Калуђерици, Центар за културу је своје ликовне и едукативне ресусре проширио и на Врчин.

Први дан ликовне радионице Центра за културу Гроцке у основној школи "Св. Сава" у Врчину окупио је бројне малишане узраста од првог до четвртог разреда. Тема којом је започела радионица била је пејзаж Врчина, њиховог родног места занимљивог по разиграном, валовитом рељефу и погледу на Авалу: место некадашњег средњовековног града Жрнова, данас са торњем као првим симболом наше модерне престонице. Авала је кроз векове за Винчанце, Келте, Римљане, Турке, Аусторугаре и Немце, а потом Југословене и Србе, свима била ослонац и оријентир. Млади креативци нису само подражавали крајолик; обојили су га како бојом, тако и емоцијама, и саопштили лични доживљај о свом окружењу.

Најмлађи полазници имаће прилике да кроз креативан рад упознају историју и културу наше општине, као и знаменитости и богатства којима се истиче. До недавно скоро заборављени локалитет, Гроцка се буди као археолошко, туристичко и свако друго благо. Радионица ће се одржавати до краја школске године, и у том периоду ћемо настојати да визија о локалној културној баштини буде оживљена кроз дечји дух и машту, првенствено кроз цртеж и линију као архетипе ликовности.

- Место одржавања: сваког четвртка и петка у кабинету за ликовну културу ОШ “Свети Сава” у центру Врчина. 
- Термини су: поподневна смена од 12:45 до 13:45 часова и преподневна смена од 12:25 до 13:20 часова. Следеће недеље смо преподневна смена. 
- Радионицу води Невена Марковић, мастер примењени уметник - графичар.

За додатне информације и пријаве:
Невена Марковић, 064 052 55 67
Центар за културу Гроцка, 011 8502 23 21

 

Повезани садржај

01август2020
"Стваралачка Гроцка" у ПОЛИТИЦИ

"Стваралачка Гроцка" у ПОЛИТИЦИ

01 август 2020

Дневни лист ПОЛИТИКА у оквиру културне рубрике "Синоћ у Београду" доноси вест о групној изложби "Стваралачка Гроцка" у Ранчићевој кући.

01август2020
Стваралачка Гроцка у Ранчићевој кући

Стваралачка Гроцка у Ранчићевој кући

01 август 2020

У Ранчићевој кући, галерији Центра за културу Гроцка, представљена је шеста групна изложба „Стваралачка Гроцка“, која ове године окупља педесет и једног учесника.