Дечја недеља и „Путујуће шаре Србије“ у Ранчићевој кући

04. октобар 2022.

 

Поводом обележавања Дечје недеље, Центар за културу Гроцка су у понедељак, 03. октобра посетили бројни предшколци и ученици ОШ „Илија Гарашанин“ Гроцка, и то: предшколске групе са својим васпитачицама Тањом Пејчиновић и Мајом Јоковић Чађеновић, учитељице Љиљана Петковић ( II-1), Тања Радивојевић (II-2), као и Светлана Живковић (I-1).

Последњи дан изложбе „Путујуће шаре Србије“ ауторке Милице Живадиновић, деца су обишла у групама вођена причом Зорице Атић, директорке установе и кустоса која им је на интересантан начин приближила изложбену поставку слика и накита. Мотиви којима се уметница бавила инспирисани су пиротским ћилимима, а какав је утисак оставила изложба на мале посетиоце, видеће се током недеље на часовима ликовне културе. 

Галерију фотографија можете погледати на ФБ страници Центра за културу Гроцка ОВДЕ.

 

Повезани садржај

06децембар2022
Французи на ликовној радионици ЦКГ у Врчину

Французи на ликовној радионици ЦКГ у Врчину

06 децембар 2022

Полазници Ликовне радионице Центра за културу Гроцка у Врчину током новембра месеца упознали су се са уметношћу два великана светске и француске уметности.

03децембар2022
Опчињеност Дунавом и културном баштином

Опчињеност Дунавом и културном баштином

03 децембар 2022

У Ранчићевој кући, галерији Центра за културу Гроцка, у петак 2. децембра представљени су радови дванаест ликовних и примењених уметника, настали на 24. Ликовној колонији