Посетиоци изложбе СКИЦЕ ИЗ ЖИВОТА ПОРОДИЦЕ КОСТИЋ

21. децембар 2023.

 

Група посетилаца из Београда је у четвртак, 21. децембра посетила Ранчићеву кућу и документарну изложбу „Скице из живота породице Костић“.

Гошће су у Гроцку крај Дунава пошле трагом актуелне изложбе „Скице из живота породице Костић“ у Ранчићевој кући, где их је дочекала и кроз изложбу провела Зорица Атић, директорка Установе и једна од ауторки изложбе, откривајући бројне занимљивости и анегдоте из живота знамените београдске породице Костић - проф. др Александра Костића, проф. др СмиљеКостић Јоксић (брачни пар носилаца Легије части) и прослављеног композитора Војислава Вокија Костића.
 
Документарна изложба „Скице из живота породице Костић“ ауторки проф. др Неле Пушкаш, хистолога, и кустоса Зорице Атић, директорке Центра за културу Гроцка, представља до сада невиђену, оригиналну фото-документацију из породичних албума фамилије Костић, њихове личне предмете и знамења, али и карактеристичне цртице из живота ове чувене београдске породице. Проф. др Александра Костића, проф. др Смиљу Костић-Јоксић и Војислава Вокија Костића памтимо по људској величини, постигнућима и делима који су значајно утицала на науку, уметност и културу Србије. Костићи су значајан део живота и многе слободне тренутке провели су у свом летњиковцу у Гроцкој, те отуд Легат др Александра Костића, формиран у Гроцкој баштини изузетан материјал, чији је део представљен у оквиру изложбе.
 
Изложба траје до средине јануара 2024. године.
Добро дошли!


Галерију фотографија можете погледати у ФБ албуму Центра за културу Гроцка ОВДЕ.

 

Повезани садржај