Ђаци прваци у Ранчићевој кући

02. октобар 2019.

 

Ученици свих одељења првог разреда ОШ ,,Илија Гарашанин'' у Гроцкој посетили су Ранчићеву кућу у више наврата предвођени учитељицама Милицом Бећаговић, Славицом Влаисављевић, Љиљаном Станишић и Душицом Павловић.

Првачићи су најпре пристигли у понедељак, 30. септембра који су искористили за упознавање са баштом Ранчићеве куће, понашањем у јавном простору и навикавање на краће заједничке излете.

Наравно, малишани су одушевљени атмосфером пожурили да нас поново посете у уторак, 1. октобра. Овога пута стрпљиви и припремљени за нове ствари. Разговарали смо о галеријама, начину понашања у музејима и значају ових институција за њихово образовање. Разгледали су актуелну изложбу ,,Моје окружење'' а међу изложеним радовима су поједини пронашли неке своје цртеже из предшколског периода.

 

Повезани садржај

01август2020
"Стваралачка Гроцка" у ПОЛИТИЦИ

"Стваралачка Гроцка" у ПОЛИТИЦИ

01 август 2020

Дневни лист ПОЛИТИКА у оквиру културне рубрике "Синоћ у Београду" доноси вест о групној изложби "Стваралачка Гроцка" у Ранчићевој кући.

01август2020
Стваралачка Гроцка у Ранчићевој кући

Стваралачка Гроцка у Ранчићевој кући

01 август 2020

У Ранчићевој кући, галерији Центра за културу Гроцка, представљена је шеста групна изложба „Стваралачка Гроцка“, која ове године окупља педесет и једног учесника.